Fericirea, dincolo de aparentele ei, chiar exista

shutterstock 13717846Are fericirea vreun secret sau exista vreun truc pentru fericire ori o scurtatura care sa te duca exact la acest stadiu?! Fericirea este un lucru mic sau un lucru mare ce este compus din mai multe fragmente mici? Pai, gesturile mici si marunte fac lucrurile mai frumoase, momentele de alint, de atentie si zambetul frumos si sincer arata frumusetea unui om fericit.

Momentele neplanuite sunt si cele mai frumoase, lucrurile ce nu necesita mult timp de gandire au intotdeauna cel mai frumos final.

Si asa cum este si vorba, lasa lucrurile sa vina de la sine si nu le grabi, planurile, de cele mai multe ori, sunt date peste cap de impedimente ce apar imprevizibil. Iar dragostea nu stiu cat dureaza, dar doar de noi depinde sa ne-o infrumusetam si sa lungim o relatie pentru a fi fericiti. Sunt multe intrebari pe buzele tuturor de genul: “Oare ce fac ei doi si de ce sunt asa fericiti?!” sau “Cum reusesc sa fie indragostiti si dupa atata timp?!”. Raspunsurile nu sunt deloc grele si sinceritatea este tot ce trebuie sa va caracterizeze in acest moment al relatiei.

Relatiile de dragoste, ca orice alte relatii, au si ele nevoie de un “must”, iar in acest caz, sinceritatea si respectul sunt un must! Si da, mici secrete exista pentru continuitatea unei relatii de dragoste, si nu secrete ce trebuie pastrate doar pentru tine, ci mici trucuri. De exemplu, orgoliul! Ce ne facem cu el intr-o relatie, cand sa ni-l aratam si cand nu sau trebuie sa fim orgoliosi?!
     In orice relatie mai sunt si discutii in contradictoriu, discutii ce, pe unul dintre parteneri, sigur il deranjeaza si de aici izbucneste un adevarat scandal care poate avea urmari urate uneori. Cine lasa de la el si cand face asta? De cele mai multe ori, aici intervine orgoliul, dar in aceste momente nu trebuie sa exageram, cel mai bine este ca, atunci cand celalalt este nervos, sa il lasam sa isi gaseasca linistea, nu sa tulburam si mai tare apele, nu vom face altceva decat sa agitam si mai tare situatia, ceea ce nu duce spre fericire!

Nu uitati sa va bucurati de orice moment petrecut impreuna si de lucrurile simple ce va apar in cale, nu puneti pret doar pe lucrurile mari ce poate ca va vor bucura pe moment, dar va vor da batai de cap mai tarziu.

Lucrurile simple, banale, poate, va leaga si mai mult relatia si va ajuta sa va cunoasteti unul pe celalalt, sa evitati monotonia ce poate inevitabil sa apara dupa o perioada de timp, dar asa cum poate aparea, poate sa si dispara daca luptati pentru asta.

Pretuiti timpul petrecut alaturi de persoana iubita si amandoi pasiti pe culmile fericirii. Nu este greu si nici imposibil sa ajungeti acolo. Impartiti bucuriile fiecarei zile si faceti-va ziua mai frumoasa, iubiti in fiecare zi si demonstrati acest lucru de mai multe ori pe zi, iubirea are nevoie de certitudini in orice moment. Si nu ezitati sa exprimati liber tot ce simtiti!

Text: Maria Camelia Diaconu