Fericirea femeilor creste odata cu bustul

shutterstock_47144791Ei bine, se pare ca fericirea femeilor consta intr-un… bust generos, nu intr-un IQ mare cum ati fi tentati sa credeti. Da, ati citit bine, coeficientul de fericire al femeilor creste odata cu marirea sanilor.
Se pare ca acesta a fost rezultatul unui studiu nestiintific realizat online de catre psihologul Ruth Lippin. In cadrul sondajului, doua mii de femei au fost chestionate, iar dintre acestea, 41% au declarat ca si-ar dori un bust mai generos. Problema nu consta in faptul ca femeile isi doresc o schimbare la nivelul trupului, ci in faptul ca mai mult de jumatate dintre femeile cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani ar prefera mai degraba sa aiba sani mai mari decat mai multa inteligenta, iar o treime din acestea ar renunta la IQ in schimbul unor sani mari.
Se pare ca aceasta problema a aparut din cauza anumitor pareri ale barbatilor si a perceptiei pur masculine cum ca reprezentantelor sexului frumos nu le trebuie minte, atata timp cat arata bine. Stiu ca vina nu apartine in totalitate barbatilor, insa poate daca am fi acceptate asa cum suntem, nu ar mai trebui sa suportam chinurile unei operatii estetice, zic si eu… Astfel, 60% dintre respondente cred ca barbatii ar fi mai interesati daca ele ar avea sani mai mari, si doar 43% din femeile interogate gandesc ca barbatii ar fi mai interesati de ele daca ar avea un IQ mai mare.
Mai mult de atat, 40% dintre respondentele sondajului ar prefera sa aiba masuri perfecte decat o inteligenta crescuta.
Credeai ca motivul pentru care femeile vor un bust mai mare tine doar de aspectul fizic? Ei bine, NU… Se pare ca mai mult de un sfert dintre femei au declarat ca un bust generos le va face sa se simta “mai increzatoare”, facandu-le astfel mai sigure pe ele.
Oare vremurile s-au schimbat atat de mult incat frumusetea sa fie mai importanta decat inteligenta? Voi ce parere aveti?

Text: Andreea Popescu