Fertilizarea in vitro pentru femeile peste 50 de ani

fertilizarea in vitro pentru femeile peste 50 de aniIn zilele noastre, putem observa o tendinta a sarcinilor la varste inaintate, tendinta care se afla intr-o continua crestere de la an la an. In societatea moderna, foarte multe femei aleg sa ramana insarcinate dupa 50 de ani. Printre motivele acestei decizii amintim numarul de casnicii avute sau anumite probleme legate de sanatate, ce nu permiteau o sarcina naturala mai devreme.

Uneori insa, fie cuplurile isi doresc sa se bucure de viata, fie sa creeze o baza solida pentru viata de familie, moment in care incep sa se gandeasca si la copii.Tehnologia FIV

Orice femeie de orice varsta poate folosi FIV daca nu are probleme grave de sanatate si contraindicatii in ceea ce priveste aceasta procedura. In cazul acestei tehnologii si al maternitatii surogat, procedura presupune utilizarea spermei sotului (care este activa chiar si la o varsta inaintata) si a ovulelor de la donator (in cazul in care mama biologica nu le poate produce singura).

Un numar mare de cetateni europeni cu varste peste 50 de ani calatoresc in tarile in care procedura FIV cu ovule donate este legala, rezultatele fiind, de cele mai multe ori, foarte bune. Astfel, femeile peste 50 de ani  dau nastere unor copii sanatosi, fara probleme sau complicatii. Clinicile  pe care le alegeti trebuie sa aiba o baza extinsa de date privind donatorii, mamele surogat care trebuie sa fie testate in conformitate cu normele si reglementarile relevante. Pacientul poate alege un donator care sa raspunda nevoilor si dorintelor sale.

Datorita faptului ca numarul mare de mame in varsta este in continua crestere, o  parte a  societatii globale isi exprima indignarea si opozitia fata de utilizarea metodelor  in ceea ce priveste medicina de reproducere si fata de tarile care furnizeaza astfel de servicii. Totusi, exista mii de femei infertile in intreaga lume care sufera enorm din aceasta cauza. Cele mai moderne tehnologii in medicina evolueaza rapid si pot ajuta aceste femei sa devina mame si sa simta fericirea maternitatii.

Metode existente

Europenii in special prefera sa  aiba o educatie decenta, o profesie si o cariera buna, sa  savureze viata la maximum, si abia apoi se gandesc  sa-si intemeieze o familie. Dar aici este important sa ne amintim faptul ca o femeie, dupa 50 de ani, nu poate ramane insarcinata fara ajutorul tehnicilor de reproducere. Tehnologiile existente astazi sunt capabile sa faca minuni in domeniul ginecologiei si medicinei de reproducere. FIV, ICSI (terapie complementara a FIV-ului), maternitatea surogat, transferul sau donarea de ovule ajuta multe cupluri cu adevarat disperate sa simta fericirea de a deveni parinti. Comunitatea mondiala ar trebui sa incerce pur si simplu sa priveasca aceste lucruri intr-un alt mod, avand in vedere tendintele secolului 21. De asemenea, nu trebuie sa uitam faptul ca, daca o femeie decide sa faca acest pas, inseamna ca are un motiv bine intemeiat. Omenirea este in evolutie, lumea se schimba si trebuie sa luam in considerare aceste schimbari.

Astazi, clinicile care efectueaza astfel de proceduri ca FIV, ICSI, maternitatea surogat au un flux masiv de pacienti cu varste de peste 50 de ani. Centrul de Medicina Reproductiva garanteaza un rezultat pozitiv, chiar si in cele mai grele cazuri. Maternitatea le face pe femei mai frumoase si mai fericite.

Clinica de Reproducere Umana BioTexCom

[email protected]

http://mamasurogat.net/