Festivalul de la Cannes, anulat?

Deși majoritatea festivalurilor și a evenimentelor din lume au fost amânate, organizatorii Festivalului de la Cannes rămân optimiști în ceea ce privește desfășurarea lui.

Având în vedere că acesta este programat în luna mai, iar odată cu venirea căldurii, organizatorii speră ca acest virus să dispară, ei încă nu anulează evenimentul, însă nu exclud această variantă.

“Rămânem optimişti în limite rezonabile, sperând că vârful epidemiei va fi atins la sfârşitul lunii martie şi că situaţia va fi ameliorată în aprilie”, a declarat președintele festivalului, Pierre Lescure. “Nu suntem însă inconştienţi. Dacă lucrurile nu vor evolua astfel, vom anula”, a continuat acesta.

Festivalul de la Cannes a refuzat o ofertă recentă de asigurare în caz de epidemie şi pandemie, a scris marţi revista specializată Variety.

“Oferta pe care ne-au făcut-o este de doar 2 milioane de euro în timp ce bugetul nostru se ridică la 32 de milioane”, a declarat Lescure. “Nu e grav, pentru că avem rezerve”, a afirmat acesta, menţionând și faptul că există fonduri care pot permite festivalului ”să acopere cel puţin un an fără încasări”.

Cea de-a 73-a ediţie a Festivalului de la Cannes este programată în perioada 12-23 mai, în fruntea juriului fiind Spike Lee, primul cineast american de culoare. Organizatorii festivalului l-au desemnat pe regizorul american preşedinte de juriu, datorită meritelor sale profesionale. “Opinia lui Spike Lee este mai preţioasă ca niciodată”, a spus Pierre Lescure, preşedintele festivalului.

Lista filmelor în competiţie pentru Palme d’Or va fi anunțată într-o conferinţă de presă, pe 16 aprilie.

Citește mai multe aici

Text: Bettina Cristea

Photo: Google Images