Fidget spinner si kendama: jucariile interactive si beneficiile acestora pentru copilul tau

Anul 2017 a venit cu surprize si inovatii interesante in domeniul jucariilor pentru copii. Obisnuiti cu ecranul tabletelor si al telefoanelor, acestia au fost atrasi de noul val de jucarii interactive, care au inlocuit cu succes timpul petrecut pe device-uri. Acest val a fost condus preponderent de fidget spinner si kendama, doua jucarii care, pe langa satisfacerea nevoilor de distractie, sunt promovate ca oferind beneficii copiilor si pe plan cognitiv.Fidget spinner

Un fidget spinner este un mic device pe care il poti invarti, sustinandu-l din centru. Acestea sunt realizate din diferite metale precum alama, bronz, otel inoxidabil sau titan. Principiul este simplu: cu cat metalul este mai greu, cu atât acesta se va invarti mai mult, si astfel va fi un fidget spinner eficient.

Foto: Pixabay.com

Beneficii

Un fidget spinner poate ajuta la eliminarea energiei negative. Gandeste-te la miscari realizate in mod inconstient atunci cand esti agitat (de exemplu rosul unghiilor, datul din picior, mancatul exagerat). Un spinner iti ofera ceva constructiv de facut atunci cand te simti agitat.

Spinnerele pot ajuta la scaderea anxietatii. Un fidget poate distrage atentia de la un moment tensionat (de exemplu o conversatie sau un test) si, in schimb, o canalizeaza asupra sa.

Spinnerele pot sa ofere un sentiment de control. Nu putem controla toti factorii care ne inconjoara in situatii de presiune (precum examene sau evenimente sociale) si care pot provoca anxietate uneori. In schimb, prin controlarea acestuia, un spinner ii ofera mai multa siguranta si incredere unui individ care se afla in situatii percepute ca fiind in afara controlului sau.

Kendama

Kendama este o jucarie cu origini in traditia japoneza. Principiul jucariei este prinderea unui obiect cu altul, in conditiile in care cele doua obiecte sunt prinse intre ele cu o franghie.

Foto: Google Images 

Beneficii

In cazul in care era nevoie si de un alt beneficiu pe langa faptul ca utilizarea unei kendame este o activitate distractiva, vei fi uimita de cât de mult exercitiu fizic presupune utilizarea acesteia. De asemenea, pe langa stimularea sistemului cardiovascular, si creierul copilul tau va fi implicat. Japonezii sustin ca utilizarea unei kendame duce la dezvoltarea puterii de concentrare si a persistentei, doua calitati importante in toate aspectele vietii, nu doar atunci cand inveti sa utilizezi o noua jucarie.