Filmele horror ajuta la slabit

shutterstock_75955408Vesti noi si imbucuratoare in lumea cinefililor! Un nou studiu realizat in domeniu a relevat faptul ca filmele de groaza ajuta… la slabit. Nu, nu este o gluma! Conform cercetatorilor, se pare ca un film de groaza de circa 90 de minute ajuta la arderea a 200 de calorii fara sa iti dai seama.

Potrivit cotidianului Sunday Telegraph, oamenii de stiinta de la Universitatea din Westminster au monitorizat nivelul de energie a 1200 de persoane in momentul vizionarii unui “horror movie”. Participantilor le-au fost masurate ratele cardiace, aportul de oxigen si dioxid de carbon dupa terminarea filmului. In urma analizelor facute s-a constatat faptul ca  numarul de calorii a scazut cu o treime in timpul vizionarii unui film de groaza. Filmul care arde cele mai multe calorii se pare ca este thrillerul aparut in anul 1980 “The Shining”, care ajuta la arderea a 184 de calorii. Multe, zic eu. Acelasi numar de calorii sunt arse si in timpul unei plimbari de jumatate de ora.

Clasicul film cu rechini “Jaws” este pozitionat pe locul al doilea in topul filmelor de groaza care ajuta la slabit, prin arderea a 161 calorii in timplul vizionarii. Si ca tot vorbim de topul filmelor horror care ajuta la arderea caloriilor, nu puteam sa trecem cu vederea filmul “Exorcistul”, care este pozitionat pe locul al treilea si care ajuta la arderea a 158 calorii.

Cercetarea a confirmat de asemenea faptul ca filmele de groaza dispun de anumite momente de soc care sunt adevarate tehnici de ardere a caloriilor, deoarece acestea provoaca o explozie a frecventei cardiace. “Cele zece filme testate sunt unele dintre cele mai eficiente filme care ajuta la slabit”, a explicat dr. Richard Mackenzie, lector si specialist in fiziologie la Universitatea din Westminster. “Scenele de soc dau un impuls pompelor de sange ducand astfel la o crestere semnificativa a nivelului de adrenalina”.

“Actiunea adrenalinei produsa in timpul exploziilor scurte de stres intens (sau, in acest caz, introdusa de catre frica), care este cunoscuta si pentru reducerea apetitului, creste rata metabolica bazala si arde in cele din urma un numar mai ridicat de calorii.”

Helen Cowley, editorul LoveFilm, autorul studiului, a adaugat: “Stim cu totii sentimentul care ne incearca atunci cand urmarim un film de groaza si, in acelasi timp, dorinta de a ne ascunde in spatele canapelei pentru a nu mai vedea anumite secvente din film. Cu toate ca stim aceste lucruri, acest studiu este recomandat si eficient doar persoanelor care vad filmul stand pe canapea si nu in spatele acesteia”.

In topul filmelor horror benefice slabitului se numara si:

1. The Shining: 184 calorii

2. Jaws: 161 calorii

3. The Exorcist: 158 calorii

4. Alien: 152 calorii

5. Saw: 133 calorii

6. A Nightmare on Elm Street: 118 calorii

7. Paranormal Activity: 111 calorii

8. The Blair Witch Project: 107 calorii

9. The Texas Chain Saw Massacre: 105 calorii

10. [Rec]: 101 calorii

 

Text: Andreea Popescu