FitCurves, un nou tip de antrenament

Un nou tip de antrenament inedit pune stapanire pe Capitala. Este vorba de FitCurves, un antrenament care are la baza un motto foarte haios si motivant: „Fara barbati! Fara machiaj! Fara oglinzi!”. Nu vrem sa lungim introducerea, asa ca va invitam sa descoperiti beneficiile acestuia si motivul pentru care este atat de eficient si de cautat!Tonica TV: Ce este FitCurves si ce presupune acest antrenament?

Andreea Ciobanu, instructor fitness: FitCurves este conceput special pentru femei, indiferent de varsta. Antrenamentul imbina exercitiile de forta cu cardio si stretching.

Cat dureaza o sedinta si de cate sedinte este nevoie pe saptamana?

Andreea Ciobanu: O sedinta dureaza 30 de minute, iar minimul de sedinte pe saptamana este de 3. Insa, daca rezistenta persoanei ii permite, atunci numarul de sedinte poate fi marit.

Cate calorii se ard in 30 de minute?

Andreea Ciobanu: Daca lucram la un nivel mai alert, atunci se ard intre 500 si 700 de calorii.

Care este principiul care face ca acest program sa fie atat de eficient?

Andreea Ciobanu: Cu siguranta, se datoreaza aparatelor hidraulice, deoarece nu avem o greutate propriu-zisa cu care sa ne chinuim si astfel este mai usor sa ducem acest tip de antrenament la capat.

Care este numarul de aparate la care se lucreaza pentru a se realiza un circuit complet?

Andreea Ciobanu: Sunt 8 aparate hidraulice si 8 patratele. Acestea din urma sunt ca niste steppere pe care se fac exercitii cardio si exercitii pentru tonifierea celorlalti muschi care nu sunt lucrati la restul aparatelor.

Care sunt beneficiile acestui tip de antrenament?

Andreea Ciobanu: In primul rand, poate fi facut de oricine, indiferent de varsta, greutate si starea de sanatate. Fie ca ai o problema cu spatele sau cu picioarele, acest antrenament poate fi facut. Te ajuta sa-ti intaresti musculatura, astfel incat problema respectiva sa nu mai fie resimtita, ba chiar sa se vindece. Apoi, ne ajuta metabolismul sa fie mult mai accelerat si sa ne tonifiem musculatura mult mai frumos.

Ce alte reguli importante ar trebui sa urmeze persoanele care-si doresc un stil de viata sanatos?

Andreea Ciobanu: Cu siguranta, pe langa sport, alimentatia este importanta. Trebuie sa aiba un regim alimentar corect si sanatos.

Text: Madalina Manole