Flirtul, beneficiu educabil

Invata sa flirtezi!Studii de specialitate arata ca avem nevoie de la 90 de secunde pana la patru minute pentru a ne hotari daca ne place sau nu o persoana.  Hotararea noastra este influentata in proportie de 55% de limbajul corpului, 38% de tonalitatea si inflexiunea vocii si numai 7% de ceea ce spune.

Prima impresie
Cand faci noi cunostinte, nu inseamna sa te dai in spectacol vorbind, de exemplu, despre colectiile tale de serpi sau fluturi. Gandeste-te ca 80% din prima impresie asupra cuiva deriva din atidudinea si modul in care acesta se poarta. De aceea, mizeaza si tu pe… limbajul corpului. De cele mai multe ori, ne repezim sa facem judecati bazate pe instincte.  Adevarul este ca  fiecare fateta a personalitatii unui om  este evidenta din prezenta sa, din modul in care se poarta si se misca. Insa, cum putem fi siguri ca organismul nostru transmite semnalele potrivite si (mai important) cum sunt interpretate? Pentru asta trebuie sa inveti sa recunosti…cele cinci semnale sexuale secrete, care te anunta ca cineva flirteaza cu tine.
 
Cele 5 semnale sexuale secrete
1.Triunghiul flirtului
Atunci cand ne uitam la persoane cu care nu suntem familiarizate ( de exemplu in cadrul intalnirilor de afaceri), ochii nostrii fac o miscare in zig-zag: ne uitam de la un ochi la altul si de-a latul nasului. Daca suntem cu prietenii, privirea parcurge un “triunghi”: ne uitam de la un ochi la altul, dar ne uitam si la nas si gura. Din momentul in care incepem sa flirtam, “triunghiul” devine din ce in ce mai mare. Cu cat flirtam mai intens, cu atat  mai intensiv ne uitam la ochii si la gura partenerului (gest considerat seducator, care lasa frau liber imaginatiei).

2. Imitarea gesturilor
Acest semnal diferentiaza un flirt bun de unul magnific: nimic nu te va antrena mai mult decat sa imiti gesturile celuilalt. De exemplu, daca persoana respectiva se apleaca spre tine pentru a-ti impartasi ceva personal, tu trebuie sa te apleci sa il asculti; daca in timp ce soarbe dintr-o bautura te priveste in ochi, tu faci o pauza si faci la fel. Teoria oglinzii este urmatoarea: ne plac oamenii care sunt ca noi. Daca cineva face ce facem si noi, atunci consideram ca aceeasi dispozitie cu a noastra. Atentie! Trebuie sa astepti circa 50 de secunde pentru a-i imita gesturile.

3. Ridicatul sprancenelor
Involuntar, la vederea unei persoane care ne atrage, sprancenele se ridica si coboara. Daca exista o reactie pozitiva din partea celuilat, sprancenele lui vor urma acelasi traseu. Nu ati observat? Se prea poate, avand in vedere ca totul se deruleaza in mai putin de… cinci secunde. Chiar daca nu suntem constienti de acest lucru, expertii sustin ca ridicatul sprancenelor reprezinta cea mai recunoscuta forma de salut folosita de oameni de pe intreg mapamondul.

4. Urmarirea mainilor
Cand suntem interesati de cel de langa noi ii aruncam o privire rapida asupra mainilor si picioarelor. De ce? Deoarece, inconstient, dorim sa ii atragem atentia asupra noastra. Asa ca daca ai pus ochii pe cineva, indreapta-ti corpul inspre el si… cu siguranta ca aluzia ta va fi perceputa.

5. Clipitul
La vederea oricarui lucru care ne face placere, pupila se mareste si incepem sa clipim mai des. Asa ca daca vrei sa faci victime in randul barbatilor, incearca sa clipesti mai des in momentul in care poti o discutie cu o persoana care iti place. Daca atractia este reciproca, si el va clipi… astfel incat amandoi va veti simti din ce in ce mai atrasi unul de celalalt.

Un cuvant final inainte de a pune in practica tot ce ai citit aici. Nu uita…

Regula de aur a limbajului corpului
Nu trage concluzii pripite. Mai intai analizeaza toate gesturile celui de langa tine. Daca ai descoperit cel putin patru gesturi care iti dau de inteles ca esti dorita, atunci nu mai sta pe ganduri si…treci la “atac”.

Text: Mirela Dadacus