Flirtul – de unde pleaca si unde ajunge

shutterstock 90245017“La Rochefocauld: dragostea este asemeni febrei; nu le putem stapani pe nici una si nici nu putem limita durata sau intensitatea lor.”

Cred in aceasta rubrica. Ea se adreseaza tuturor varstelor. Parte din ea este izvorata din propria experienta, completata cu lecturi si discutii cu oameni mai tineri, mai maturi, care iubesc, sunt iubiti, au experiente de viata fericite sau mai putin fericite, dar care merita sa traiasca frumos povesti de dragoste si sa nu renunte la sperante.

Orice femeie sau barbat flirteaza mai mult sau mai putin constient atunci cand persoana de sex opus “inspira” si trezeste interesul pentru o astfel de reactie, insa fiecare isi manifesta puterea de seductie in stil propriu. Flirtul are legatura directa cu latura sentimentala a inimii, asadar se pare ca nu ne putem “cenzura” nici chiar atunci cand suntem cu el/ea de mana sa nu flirtam chiar si pentru cateva momente. Poti intalni situatii in care sa-ti cada cu tronc cineva care se afla deja intr-o relatie sau chiar intr-o casnicie…ghinion, dar asta nu te impiedica sa flirtezi, nu-i asa? Poate ma insel sau poate nu, dar te intreb: poti sa-l lasi pe respectivul/respectiva cu iubita/iubitul si sa-ti spui ca nu te intereseaza, cu toate ca nu poti sa-ti scoti din minte persoana cu care ai flirtat? Chiar daca nu-i cunosti partenerul/partenera e tentant, mai ales ca in momentul in care te afli in societate si vrei sa flirtezi, ai nevoie doar de cateva secunde ca sa arunci o privire. Fara sa vrei te uiti fix si privirea iti ramane blocata asupra lui/ei. Eventual, ca sa atragi atentia si sa te remarci, incepi sa razi un pic mai tare sau ciocnesti un pahar. Figura cu “fixatul privirii” se poate repeta de mai multe ori, astfel incat sa transmiti un mesaj de genul: “Ma interesezi“.

 

  • Tipuri de flirt

Flirtul social este genul de abordare interumana pe care o intalnim in situatiile de zi cu zi in care intram in contact verbal cu diverse persoane in vederea obtinerii unor servicii (te uiti frumos in ochii doamnei/domnului de la ghiseu sa te ajute sa completezi un formular). Flirtul social presupune, de asemenea, diverse amabilitati banale. Acest gen de flirt se bazeaza pe maniere si mesaje clare, fara continut indecent si nicidecum sexual. Genul de persoane care utilizeaza acest tip de flirt nu sunt “atrase” de flirtul in sine, ci doar motivati de un scop anume.

Flirtul dorintelor trupesti  este acel flirt care nu implica un interes de natura sentimentala sau spiritual, ci doar “echipamentul fizic”, respectiv latura fizica, sexuala. La fel de adevarat este si faptul ca, in momentul in care cele doua persoane leaga o relatie sexuala in urma acestui tip de flirt, exista sanse mari in crearea unei conexiuni sentimentale.

Flirtul de moment este practicat de persoane interesate in general de distractie, amuzament sau de flirt in sine, dar nu si de legarea unei relatii serioase, fiindca nu-si doresc decat sa-si mareasca increderea in sine.

Flirtul personal-instinctiv este un flirt sincer, in care se stabilesc conexiuni sentimentale puternice intre cei doi deoarece se doreste dezvoltarea unei relatii serioase, de lunga durata.

Flirtul virtual exista datorita messengerului si a facebookului. Prin flirtul virtual poti seduce fara griji un barbat sau o femeie care este deja implicat/a intr-o relatie. In realitatea virtuala iti poti da seama daca te place pentru ca va avea curaj sa-si exprime atractia fara rezerve. Flirteaza, intra in conversatii lungi si lasa-l sa-ti cunoasca personalitatea.

Odata ce flirtul reuseste sa va aduca unul in fata celuilalt, conversatia si limbajul trupului intra in scena. In orice caz, la prima intalnire nu trebuie sa vorbesti mai mult decat e cazul. Lasa-l pe celalalt sa-si descarce sufletul iar sfarsitul acestei prime intalniri nu ar fi rau daca ar veni din initiativa ta. Mai departe depinde doar de “puterea” seductiei.

Text: Vladimir Toma