Flirtul dupa casatorie

Flirtul dupa casatorieDintr-o data, cineva iti atrage atentia, il privesti rapid, il privesti din nou pentru ca nu este nimic rau. Privesti in jur si iar vi se intalnesc ochii, apoi privesti in jos, te inrosesti, incepi sa zambesti, iti freci mainile nelinistita si te acoperi cu aerul tau matrimonial. In concordanta cu normele comportamentale, casatorita sau nu, tocmai ai flirtat.

Ce este flirtul? A flirta inseamna sa faci pe cineva sa stie ca este atractiv. Psihologii sunt de parere ca aceasta practica ridica stima de sine, respectul personal pe care il avem fata de noi insine. Prin flirt se stabileste o relatie de interes reciproc intre doua persoane care se afla in aceeasi incapere.

A flirta sau a nu flirta
Toate relatiile cu cei din jur reflecta relatia pe care o avem cu noi insene. Flirtul nu este doar ceva natural, este un cadou. Felul cum  cochetam  depinde de raspunsurile pe care credem ca le meritam. Odata inceput flirtul, acesta poate deveni un mod de viata, un mod care sa ne inveseleasca viata. Daca ne gandim sa flirtam chiar cu perechea noastra, atunci vom incerca sa aducem componete romantice si senzuale relatiei. Atunci cand este vorba despre alt barbat, acesta trebuie sa se simta ascultat, important, placut.

Cum sa cochetam fara a rani
Psihologii spun ca flirtul face parte din natura umana. Este ceva instinctiv care nu dispare prin magie. Putem vorbi de flirt atunci cand doua persoane isi acorda o importanta destul de mare, isi dau tarcoale unul altuia, isi zambesc constant, se ating in treacat pe umar, isi aranjeaza parul in timp ce vorbesc sau spun o fraza in timp ce pleaca aruncand o privire peste umar. Flirtul genereaza bunastare, confort, placerea de a fi recunoscut si nu este nimic rau atata timp cat nu se depasesc barierele. Este placut sa flirtezi cu cineva si sa-i dai de inteles ca ti-a placut. Dar nu uita sa specifici ca esti casatorita. Daca in 45 de minute flirtezi de mai mult de doua ori cu aceeasi persoana este deja o problema. In ce consta problema? Psihologii spun ca, cu cat este mai solida casnicia ta si cu cat respecti mai mult imaginea pe care o are sotul tau fata de tine, cu atat mai putin vei avea nevoie sa flirtezi si viata ta sociala va fi mai putin complicata.
Flirtatul cu cine nu trebuie nu aduce probleme numai in casnicie, dar poate rupe prietenii si dauneaza respectului de sine. De multe ori, o relatie de lucru nu mai poate reveni la normal. {i cum spun specialistii, atunci cand treci de linia subtire a bunului simt, flirtul poate deveni neplacut.

Text: Ana Macovei