Florin Chilian – Barbatul femeii puternice

Florin ChilianUn barbat tanar si frumos nu va fi in stare sa-ti explice ce isi doreste. Unul ajuns deja la o varsta, cu un mod matur de gandire, si pentru care banul nu conduce lumea poate intelege launtrul femeii, cel care stie mereu ce vrea si de ce. Sau poate ma insel? El este Florin Chilian, barbatul, dorintele si conceptiile sale.
 
Jumatate de secol de intrebari si raspunsuri
Mai am putin si comemorez jumatate de secol si inca nu pot sa spun clar ce isi doresc barbatii. Pare o intrebare in oglinda. E o lume a femeilor condusa si nu conduse de barbati.

Ce, cine si de ce suntem?
Care dintre sexe este dedicat ca material genetic monogamiei?
Niciunul. Este vorba despre groaza esecului. Nu stiu multe exemple de reusita in domeniul cuplurilor. Cred ca trebuie sa fim mult mai egocentristi. Trebuie sa stim cat mai multe despre noi insine, sa stim exact ce, cine si de ce suntem, pentru ca alegerea tine de o minune si nu se intampla decat „Undeva la mijloc”.

Femei puternice, nu mironosite!
Am avut mare noroc in viata intalnind femei foarte puternice. Un om trebuie sa fie asumat si constient de puterea pe care o are. Nu-mi plac mironositele. O femeie puternica este si feminina, si suficient de „complicata” pentru a fi intotdeauna ea insasi dar mereu altfel. N-am ajuns sa cunosc inca femeia ideala, dar cand o voi intalni, va chem la nunta. Sau nu, pentru ca o veti vrea voi. Deci nu va chem.

Erori fata de sine
Nu cred ca unul dintre parteneri poate face o eroare fata de celelalt intr-o relatie. De regula, erorile pe care le facem fata de noi insine ajung sa ne separe pana in cele din urma de celalat. Dar mai exista si situatia in care nu se realizeaza ca, de la inceputul unei relatii, pana la casnicie sau dupa, familia nu mai exista inaintea partenerului.

Sa ai bani sau sa fii iubit?
Banii nu reprezinta nimic altceva decat libertatea de a face ce vrei tu, cand vrei. Dar multi nu o inteleg. Problema deriva din rezolvarea interactiunii cu socialul pentru a face rost de ei. De regula, munca ne desparte in cele din urma de noi insine si, implicit, de ea. E dificil sa ai o slujba care sa-ti permita sa evoluezi ca spirit, sa fii tu insuti, dar mereu altul pentru ea, si sa mai si castigi bani din asta.

Daca descoperi sexul ingerilor, ai gasit si raspunsul intrebarii “un barbat iubeste altfel decat o femeie?” Iubirea tine de ingeri, nu-i asa?

Sunt destul de batran ca sa-mi permit sa ma citez:
“… nu vreau sa te fur,
vreau numai sa ma risipesti
undeva la mijloc
între tot ce esti tu si tot ce-ti doresti
nu vreau sa te furi,
vreau doar sa nu te ratacesti
undeva la mijloc
între tot ce-ai pierdut si tot ce nu gasesti… “
Cam asta cred eu despre ce isi doresc barbatii.

Text: Mihnea Ratte