Florin de la Sistem, despre misterul masculin

florin_sistemCe isi doresc barbatii, ce cauta ei la o femeie si, mai ales, ce greseli „fatale” fac femeile intr-o relatie? Pentru a reusi sa deslusim putin din „secretele” mintii barbatilor, am apelat la ajutorul catorva reprezentanti ai sexului tare. Printre acestia se numara si Florin Romascu (PHLO de la Sistem), care la 26 de ani a dovedit o maturitate surprinzatoare a gandirii.

 
„Barbatii se complac in situatii stereotipe”
Dupa parerea mea (fara a fi critic) majoritatea barbatilor isi doreste lucruri mult prea marunte si se complace in situatii stereotipe! As alege cateva exemple deja consacrate: ce masina, echipa de fotbal si marca de bere preferi?

„La o femeie ma atrage imaginea mea in preajma ei…”
La un moment dat am crezut ca cel mai mult la o femeie ma atrage personalitatea, dar aceasta nu ramane neschimbata, asa ca nu era ea… Apoi am crezut ca sunt talentele si inteligenta, dar si ele se muleaza dupa clepsidra timpului… In cele din urma, am realizat ca la o femeie ma atrage… imaginea mea in preajma ei! Cu alte cuvinte, am descoperit ca este minunat sa iubesti nu pentru ceea ce este persoana de langa tine, ci pentru ceea ce esti tu cand te privesti in oglinda relatiei de cuplu. In orice caz, cautarea unei partenere ideale mi se pare cel mai periculos mod de a te plafona. Prefer sa nu cer nimic, dar sa descopar cat mai mult si sa tin pasul.

„In iubire si razboi totul este permis, nu? Atunci, ce poti sa reprosezi unei femei? Multe poate, insa reprosurile nu duc la nimic, tot iubirea ajuta!” PHLO (Sistem)

Andrei (consultant publicitate): „Dragostea te poate lovi in orice moment”
Te poti indragosti de o femeie doar pentru ca, in timp ce treci strada, o vezi pe trotuar zambind intr-un mod anume sau aranjandu-si nervoasa rochia pe care a imbracat-o fara sa se gandesca la vantul de afara. Acesta e un prim pas, iar daca nu risti sa te loveasca vreo masina pentru ca te zgaesti la ea, ar putea fi inceputul unei povesti de dragoste.

Alex (student): „Femeia greseste daca incearca sa isi „corecteze” partenerul”
Nu cred ca putem vorbi despre un tipar, despre anumite greseli pe care le fac in general reprezentantele sexului frumos. Dar exista una care mie mi se pare fundamentala: atunci cand femeia incearca sa „corecteze” defectele barbatului de langa ea si, mai grav, atunci cand doreste sa-l schimbe intru totul. De aici se iveste o mare dilema: omul de care s-au indragostit dispare, se transforma intr-un fel de „catelus dresat”, moment in care li se face dor de cel de care s-au indragostit si incep sa-l caute. Problema este ca nu incearca sa-l regasesca in omul care pana odinioara a fost alesul inimii lor, ci se reorienteaza catre alta „victima”.

 

Adina RADU