Florin Dumitrescu, un pictor in bucatarie

Florin Dumitrescu, un pictor in bucatarieCe au in comun pictura cu gastronomia? Majoritatea oamenilor nu vad nici o similitudine intre cele doua, insa pentru Florin Dumitrescu, cheful de la ProTV, bucatarul este asemenea unui pictor care pune pe sevaletul sau fel de fel de ingrediente.

“Stilurile de gatit sunt si ele diferite – spune Florin Dumitrescu – si devin o marca a unui chef, asa cum un tablou este reprezentativ pentru un pictor. Iar cei care gusta mancarea o interpreteaza in felul lor, la fel cum atunci cand te uiti la o pictura emotiile sunt diferite de la o persoana la alta.”

Acestea ar fi asemanarile. Cind vine vorba de particularitati, mincarea are in viziunea lui chef Florin si o componenta metafizica. “Spre deosebire de pictura  – spune juratul de la MasterChef  –  mancarea este in mare masura asociata cu amintiri, multe din copilarie, cu standarde de gust imprimate in minte. Primul fel de mancare e implicit si cel mai bun si pentru a-l detrona trebuie sa mananci ceva mult mai bun.” e de parere Florin Dumitrescu.

Text: Andreea Popescu

aprilie 8th, 2013 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate