Florin Zamfirescu si Catalina Mustata

Florin Zamfirescu si Catalina Mustata Un majorat de dragosteDe multi ani, Florin Zamfirescu si Catalina Mustata formeaza un cuplu inedit. El, actorul total, misterios, sobru si impunator, ea, vesela, tonica, debordand de energie si optimism. Povestea lor implineste in acest an un majorat de dragoste. 18 ani in care au scris fila cu fila povestea unei iubiri speciale.

Florin Zamfirescu face parte din galeria acelor actori unici, care dau finete si profunzime rolurilor interpretate inegalabil. Ultima telenovela in care a jucat, „Inima de tigan”, a adus cote inegalabile de audienta in randul telespectatorilor datorate in mare parte actorilor geniali care i-au subliniat substanta artistica. Personajul pe care l-a interpretat Florin Zamfirescu, „Gigi Dumbrava”, a fost si cel care a dat titlul metaforic al filmului, film in care marele actor a jucat alaturi de fiul sau, Vlad Zamfirescu (personaj Luca). Putini stiu ca ambii copii din prima casatorie a marelui actor urmeaza pasiunea tatalui. Catalina Mustata este actrita la Teatrul Odeon, una de exceptie daca ne uitam la numarul de spectatori care vin la toate spectacolele din stagiune.
 
„M-a cerut de nevasta brusc, in anul IV de facultate”
Povestea lor de dragoste a inceput surprinzator si furtunos. Catalina era studenta la Teatru la clasa Sandei Manu, iar Florin Zamfirescu, profesor in aceeasi institutie. „Mergeam deseori cu cateva colege la clasa profesorului Zamfirescu sa vedem si alte metode de predare si de lucru, iar in anul IV m-a cerut de nevasta. Pur si simplu. Eu il admiram ca pedagog, l-am vazut cum se poarta cu studentii, imi placea de el, dar nu mi-a trecut prin cap ca as putea fi nevasta lui. Nici vorba. El fusese casatorit, dar cand m-a cerut pe mine de nevasta in anul IV era deja divortat.”

„M-a ingropat in hartii cu declaratii de dragoste”
Catalina Mustata declara sus si tare ca Florin Zamfirescu a fost si va ramane prima si marea ei iubire. Intre ei este o diferenta de 18 ani, adica tot atat cat implineste si iubirea lor. „Multi si-au exprimat la inceput parerea ca aceasta casnicie nu va dura, dat fiind diferenta de varsta, ca e imposibil, dar „cainii latra, caravana trece. Nu am tinut cont de ce au spus ceilalti si iata ca in curand vom implini un majorat de casnicie”. Catalina s-a lovit nu numai de prejudecati, ci si de oarecare temeri, mai ales ca Florin avea deja doi copii din prima casatorie: pe Vlad si pe Stefana Samfira. „Stefana era destul de mica, dar Vlad avea 16 ani. Era firesc sa existe o perioada de tatonare, de cunoastere. Cert este ca noi, cantarindu-ne in timp, la ora asta suntem cei mai buni prieteni.” Stefana a fost prima care le-a daruit un nepotel anul trecut celor doi, iar acum cateva luni nici Vlad nu s-a lasat mai prejos, daruindu-le al doilea nepotel.
In aceasta vara, cei doi au fost plecati cu caravana din „Inima de tigan” in Tunisia. Au incercat aventura desertului, s-au plimbat cu camilele si cu jeep-urile, au infruntat furtunile de nisip, dar au si vizitat orasul plin de istorie, Cartagina. De altfel, acesta a fost doar un popas si o surpriza dintre multe altele, caci sotul sau ii ofera mereu surprize de mare efect: „intr-o dimineata m-am trezit ingropata in maculatura. Zamfi scosese la noua noastra imprimanta zeci de hartii cu declaratii de dragoste pe ele.”
Iata ce inseamna originalitatea in casnicie, nonconformismul, naturaletea. Se poate si asa. Si inca ce frumos!

Text: Maria Bratu