Fondul de ten- a doua piele

Ideea purtării fondului de ten este să facă îți facă tenul să arate cât mai natural, dar și perfect, în așa fel încât să nu fie ușor de sesizat că îl porți. Și, majoritatea makeup artiștilor vor spune că fondul de ten este de fapt unul dintre cele mai dificile produse de stăpânit în arta machiajului.

Fiecare dintre noi ne întrebăm cum să procedăm pentru ca tenul nostru să arate impecabil după aplicarea fondului de ten, iar un prim sfat este să alegi unul cu o formulă lichidă, care se întinde armonios pe ten și imită textura pielii tale.Pregătește-ți tenul

Pentru ca pielea să fie perfect pregătită pentru makeup, trebuie să începi cu exfolierea, iar specialiștii recomandă exfoliantul chimic pentru că gomajul poate fi foarte dur cu pielea. După această etapă, urmează hidratarea, un alt pas foarte important pentru ca fondul de ten să se așeze armonios pe tenul tău. Lasă pielea îmbibată cu cremă hidratantă și las-o să intre in piele câteva minute după care aplică fondul de ten cu o pensulă specială sau un beauty blender. Makeup artiștii spun că nu e nevoie de primer la fiecare aplicare a fondului de ten, însă dacă te confrunți cu probleme specifice pielii precum pori dilatați sau ten gras, este mai bine să îl folosești după crema hidratantă.

Personalizează-ți fondul de ten

Tenul tinde să fie mai închid la culoare vara și mai deschis în anotimpul rece, iar pentru a obține culoarea perfectă pentru pielea ta trebuie să combinați două nuanțe diferite de fond de ten. Sfatul specialiștilor este să achiziționezi două fonduri de ten, unul mai deschis cu o nuanță decât tenul tău și unul mai închis, tot cu o nuanță și pune două picături din fiecare pe spatele mâinii. Amestecă-le împreună și fă testul pe linia maxilarului, dacă nuanța obținută se potrivește perfect cu tonul pielii tale, e culoare potrivită pentru tine, iar dacă nu e așa, joacă-te cu diferite raporturi de cantitate până obții nuanța perfectă.

Găsește lumina perfectă

Cu alte cuvinte, machează-te la fereastră. Lumina naturală a zile oferă o impresie exactă de cum va arăta machiajul tău în realitate. Dacă aceasta nu e o opțiune, încearcă să achiziționezi becuri albe cu o lumină puternică pentru baie sau locul în care te machiezi de obicei. Aceste lumini albe se apropie foarte bine de lumina naturală și, foarte important, evită cu orice preț  luminile fluorescente calde galbene și reci.

Beauty blender all the way

După ce ai obținut nuanța perfectă de fond de ten aplic-o cu o pensulă mică pe zonele care au nevoie de o acoperire mai mare, cum ar fi zona T și obrajii, apoi întinde și pe celelalte zone ale feței. Însă, pentru a obține un finisaj aerisit  și care să se îmbine perfect cu tenul tău, folosește un beauty blender(burețel special pentru aplicarea fondului de ten) umezit în prealabil. Folosește acest burețel prin tamponare pe față, astfel unde este produs în exces, beauty blenderul va absorii ce e în plus pentru ca fondul de ten să se aplice uniform pe ten. Și foarte important, fondul de ten trebuie aplicat și sub bărbie și pe gât.

O urmă de concealer

Alege un concealer cu formulă cremoasă și hidratantă, pe care să îl aplici în zonele mai întunecate, prin mișcări circulare pentru a nu crea linii inestetice. Și, evident folosește o cantitate moderată pentru a evita încărcarea tenului cu prea multe produse cosmetice.

Setează cu pudră

E foarte important să nu treci peste această etapă, fiind una foarte importantă pentru ca fondul de ten să rămână intact toată ziua. Folosește o pensulă mare, stufoasă și bine curățată pe care să o scufunzi într-o pudră translucidă. Aplic-o prin mișcări circulare pe toata fața până se îmbină perfect cu fondul de ten.

Text: Iulia Mirică