Formule de lapte: avantaje si dezavantaje

shutterstock 33963499Este usor sa te simti coplesita in ceea ce priveste alimentatia potrivita copilului tau. Alegerea hranei potrivite celui mic este o decizie destul de grea in conditiile in care exista o multime de optiuni. Atunci cand cumperi o formula de lapte, ia in considerare forma si tipul de proteine ??si carbohidrati prezenti. In cele din urma vei alege formula care este cea mai buna pentru copilul tau, dar si pentru stilul de viata al familiei tale.

 Formulele de lapte vin in trei forme de baza: gata preparata, concentrata cu lichid si sub forma de praf.

Formula gata preparata este, fara indoiala, cea mai convenabila – nu necesita amestecare sau masurare a cantitatii folosite, ci doar deschidere si servire. Este un fel de formula pe care spitalele o dau de multe ori nou-nascutilor. Este igienic si util mai ales atunci cand nu stii daca vei avea acces la apa in conditii de siguranta. Dupa deschidere, formula gata preparata are o durata de viata scurta – aceasta trebuie sa fie consumata in 48 de ore. De asemenea, pentru ca are de multe ori o culoare mai inchisa decat formula de praf, multe mame se plang ca este mult mai probabil ca aceasta sa pateze hainele.

Formula cu lichid concentrat necesita amestecarea unor parti egale de apa si formula (citeste intotdeauna instructiunile specifice de pe ambalaj). Comparativ cu formula gata preparata, concentratul este mai putin costisitor si ocupa mai putin spatiu de stocare.

 

Formula de lapte praf este cea mai economica si cea mai ecologica. Formula de lapte praf are nevoie de mai mult timp pentru pregatire decat alte tipuri de formule si trebuie urmate instructiunile exacte de pe ambalaj. Ca si in formula cu lichid concentrat, poti amesteca doar cantitatea de care ai nevoie. Aceasta formula este utila mai ales daca esti o mama care alapteaza si care ar putea avea nevoie ocazional doar de o sticla.

 

Text: Andreea Popescu