Fostul iubit sau actualul amic?!

shutterstock 81315520Exista o viata frumoasa dupa o despartire dureroasa?! Poate exista o prietenie sincera si fara alte interese cu ex-ul dupa ce v-ati despartit?  Sunt intrebari care ti le pui imediat dupa incheierea unei relatii sau intrebari pe care ti le adreseaza chiar fostul ori cei din jurul tau.

Ce se intampla cu tine si ce se petrece in gandul tau? Gandesti cum este sau cum poate sa fie posibila o prietenie intre tine si fosta ta iubire. Cu siguranta, sunt intrebari fara raspuns dupa ce abia te-ai despartit, sunt sentimente ranite ce pot influenta intr-un anume fel relatia de prietenie dintre voi doi, este din partea unuia dintre voi, cel putin, o dorinta de impacare, asta daca despartirea nu a fost de comun acord, iar cu toate astea poate sa existe o relatie de prietenie intre voi?

Nimeni nu cred ca este de parere ca, dupa o despartire de persoana pe care ai iubit-o, cu care ai convietuit o perioada de timp si cu care ai petrecut multe momente impreuna, trebuie sa va razbunati unul pe celalalt.

 

  • Timpul le rezolva pe toate… si cum o face?!

Odata cu trecerea timpului, te acomodezi cu pierderea persoanei dragi si incepi sa te obisnuiesti cu acest statut, de femeie singura. Acest lucru te ajuta sa iti limpezesti gandurile si sa iti pui ordine in sentimente, sa stabilesti care vor fi prioritatile tale pentru viitor.

Daca ramai ancorata in trecut, nu vei face face fata viitorului! Lasa timpul sa decida pentru tine in unele cazuri si iti vei da seama daca ai gresit, daca gresesti cu ceva in prezent si gandeste-te mai mult la viitor. Evident, nicio despartire nu este frumoasa dupa o relatie mai lunga, este impropriu sa consideri ca poti trece foarte usor, dar trebuie sa iti impui asta si, la un moment dat, vei reusi. Daca despartirea a fost de comun acord, ati considerat ca nu mai sunt sentimente, iar timpul nu mai este prielnic relatiei voastre, atunci cu siguranta lucrurile vor sta altfel iar o relatie de amicitie poate fi valabila, dar nu uita: ce-i prea mult strica!
        Nu e cazul sa deveniti best friends, sa vorbiti mai mult decat o faceati in timpul relatiei sau sa va confesati unul celuilalt. O relatie de prietenie cu un ex este destul de periculoasa, fara un viitor lung si nu cat se poate de sincera!

Text: Maria Camelia Diaconu