Gala Premiilor CAPITAL 2016 – Excelenta in Management

Revista Capital a anunţat câştigătorii celei de-a II-a ediții a Galei Excelenţa în Management, eveniment la care au fost nominalizaţi cei mai importanţi manageri din sectoarele economiei româneşti.

Revista Capital a premiat cei mai buni manageri din România

Redactorii revistei Capital au radiografiat toate sectoarele economice și au identificat mai mulţi manageri care au avut rezultate remarcabile pe tot parcursul anului trecut. Dintre aceştia, au fost selectaţi doar zece nominalizaţi pentru fiecare categorie, acestea fiind prezentate detaliat în cadrul revistei Capital, dar şi pe site-ul www.capital.ro. La fiecare categorie au fost desemnaţi trei finalişti. În deschiderea evenimentului, redactorul-şef al revistei Capital, Ciprian Mailat, a explicat care au fost criteriile de evaluare pentru stabilirea finaliştilor: ”Echipa Capital a decis acordarea de premii, pentru aceia care s-au făcut remarcaţi printr-o realizare notabilă pe care am considerat că trebuie să o recunoaștem şi să o răsplătim. Pentru a-i desemna pe cei nominalizţți, dar şi pe câştigători, am ţinut cont de rezultatele înregistrate anul trecut”. Publicația Capital a acordat 32 premii, 30 dintre ele fiind rezervate directorilor executivi, manageri financiari, directori de dezvoltare, HR manageri, responsabili de CSR etc. Capital a acordat şi două premii speciale unor manageri care au coordonat anul trecut proiecte sau campanii notabile.

CATENA și FILDAS Grup – Premiul pentru Cel mai bun responsabil CSR

În cadrul Galei prezentată de Claudiu Șerban (CAPITAL TV), dar și de Ciprian Mailat, redactor Șef CAPITAL au fost acordate următoarele premii:

  • Cel mai bun CEO

            Premiul I – Omer TetikCEO Banca Transilvania pentru coordonarea proiectului de dezvoltare a Băncii Transilvania care a avut o contribuție majoră la dezvoltarea mediului de afaceri autohton, prin produsele și serviciile oferite clienților. Mai mult, prin deciziile luate, anul trecut BT a obținut un profit record de 2,4 miliarde de lei

            Premiul  II – Nicolae MarcuCEO  Medlife

            Premiul III – Dan OstahieCEO  Altex România

            Nominalizați au fost Nicolae Maure (Automobile Dacia), David Hay (AFI), Iulian Stanciu (eMAG), Sorin greu (Bog ‘Art), Mikael Fredholm (World Class), Bogdan Padiu (Teamnet Group).

  • Cel mai bun Manager Financiar

            Premiul I – Liviu Bocșaru, Director Executiv Financiar și Administrativ RENAULT România pentru activitatea financiară şi administrativă de peste 10 ani în cadrul grupului Renault România, din care face parte producătorul autohton de automobile, care a devenit anul trecut cea mai mare companie din România. 

            Premiul II – Mirela Covașa, Dircetor Financiar NEPI

            Premiul III – Aurelia Rizea, Director finaciar LEMET România

  • Cel mai bun manager comercial sau de vânzări

            Premiul I  – Sebastian Banciu, Director Comercial Bilka – pentru formarea și coordonarea echipei de vânzări, pentru extinderea reţelei de distribuitori care au condus la obţinerea unei cifre de creşteri anuale de peste 40% anul trecut.

            Premiul II – Ovidiu Bejan, Director Comercial – RCS&RDS

            Premiul III – Gabriel Voicu, Director New Homes Division – Goldwell Banker

  • Cel mai bun manager de dezvoltare

            Premiul I – Dana Demtrian, Vicepreședinte Retail&Private Banking BCR – pentru supervizarea unei schimbări complete de strategie care a poziționat BCR în avangarda transformărilor de retail banking din România și în special pentru cea mai mare campanie de loializare derulată în mediul bancar, 30.000 de clienți acceptând oferta de rate reduse a BCR în campania “Scade Rata”.

            Premiul II – Cagri Memișoglu – Director General Adjunct – Garanti Bank

            Premiul III  – Dorin Preda, Business Development Manager – Medlife

  • Cel mai bun manager de marketing și comunicare

            Premiul I – Mihaela Ungar, Director Divizia Funcțiuni – KMG Internațional – pentru coordonarea celei mai mari campanii de marketing concentrată pe interacțiunea cu consumatorul, care a avut rezultate remarcabile la nivel de notorietate şi poziţionare ca lider al mărcii Efix şi al brandului Rompetrol, precum şi înregistrarea unui trend ascendent al consumului mediu lunar.

            Premiul II – Andreea Mihai, Marketing Manager, Carrefour România

            Premiul III – Mihai Bogoi, Strategic Marketing Manager CRIS TIM

  • Cel mai bun manager în tranzacții

            Premiul – Horia Ciorcilă, Președinte Banca Transilvania – pentru coordonarea achiziţionării Volksbank Romania şi integrarea cu success a acesteia în portofoliul Băncii Transilvania, care astfel și-a consolidat poziția pe piața locală

            Premiul II – Jean Baptiste Dernoncourt, General Manager Carrefour România

            Premiul III – Cezar Scarlat – Manager ARIS CAPITAL Partners

  • Cel mai bun responsabil din domeniul juridic

Premiul I – Ruxandra Bologa, Partner NNDKP – din poziţia sa de coordonatoare a departamentului Corporate, Energie şi Resurse Naturale din cadrul casei de avocatură NNDKP, Ruxandra Bologa i-a asistat pe francezii de la Lafarge în legătură cu vânzarea activelor din România către CRH, în cea mai mare tranzacţie din domeniul construcţiilor încheiată anul trecut.

Premiul II – Fabiola Colomei, Legal Manager eMAG

Premiul III – Valentin Truță, Director Departament Juridic și Conformitate McDonald’s România

  • Cel mai bun manager de resurse umane – pentru implicarea activă în procesele de recrutare ale companiei care a ajuns anul trecut cel mai mare angajator din România, având peste 14.000 de salariaţi. Doar anul trecut lanţul german de hipermarketuri a angajat peste 1.300 de persoane

Premiul I – Estera Anghelescu, Director Dezvoltare Personal și Employer Branding KAUFLAND

Premiul II – Mihaela Popescu, General Manger ORACLE România

Premiul III – Mirela Țuțuianu, Manager Resurse Umane ALTEX România

  • Cel mai bun responsabil CSR

Premiul I – Mădălina Puiu, CSR Programs Coordinator ORANGE România / Cristian Patachia, Development & Innovation manager ORANGE România – pentru implicarea în educaţia tinerilor şi desfăşurarea de programe care să susţină creşterea calităţii acesteia. Amintim aici programul Orange Educational Program- cursuri susţinute de specialişti Orange, oferirea de burse şi stagii de practică precum şi dotarea Facultăţii de Electronică și de Telecomunicații cu rețea Wi-Fi gratuită

Premiul IIDaniela Stoican, PR Manager IKEA România

            Premiul III – Otilia Ostroțki, Coordonator CSR Grup FILDAS – CATENA – pentru dezvoltarea a numeroase campanii şi programe de ajutorare a categoriilor defavorizate, de informare a populaţiei cu privire la diverse afecţiuni, precum şi consilierea şi oferirea de servicii gratuite, implicarea şi sponsorizarea de evenimente caritabile

  • Cel mai bun responsabil pentru o nouă intrare în piață

            Premiul I – Adrian Grecu, Director General Mylan România – în primăvara anului trecut, industria farmaceutică din România număra un nou jucător: compania americană Mylan, una dintre cele mai mari din lume pe acest segment. A intrat pe piața locală prin achiziția businessului Abbott, divizia de medicamente mature, o afacere cu rulaje de peste 40 milioane de euro în România

            Premiul II – Klaus Josef Lutz, Director General Baywa AG

            Premiul III – Stelian Iacob, Administrator THERME București

Au fost acordate și premii speciale de către Virgil Munteanu, Director Editura CAPITAL, Amaliei Anghel, Manager Comunicare Corporate GDF SUEZ Energy România și lui Florin Talpeș, CEO Bitdefender, reprezentat Răzvan Mureșan, Dep.de Comunicare Bitdefender. 

Realizator: Oana Georgescu

Foto: Cristina Ardelean