INSIEME by Liza Panait: show vestimentar de Ziua Europei!

Cea mai noua colectie de sezon (primavara – vara 2018) a Lizei Panait a fost intitulata deloc intamplator „Insieme” si face parte dintr-un proiect mai amplu numit  „Radacini”. Prima sa parte sau mai bine zis colectie – „Kumbaya”, a fost lansata in toamna anului trecut, fiind dedicata traditiilor, obiceiurilor, portului, influentelor si simbolurilor tarilor de pe 5 continente.

Apropiata sarbatorire a Zilei Europei a facut ca mesajul creatoarei – acela de uniune si armonie intre toate tarile UE –  sa fie nu doar foarte bine perceput de public, ci si excelent transpus in fiecare tema, creatie vestimentara, accesoriu prezentate pe podium.

Coloana sonora inspirata, aleasa de sotul creatoarei, Viorel Panait, care a semnat si conceptul artistic, a desavarsit un spectacol total, un fashion-show ce poarta amprenta inconfundabila a creatoarei. Prezentarea a inceput cu binecunoscuta melodie „Insieme”, interpretata de Toto Cutugno, castigatoare a Eurovision 1990 si devenita intre timp imnul neoficial al Uniunii Europene, care are insa un imn oficial – „Oda Bucuriei” de L.W. Beethoven.

Proiectul „Radacini” al Lizei Panait se va incheia in toamna acestui an, odata cu celebrarea originilor noastre romanesti, la implinirea celor 100 de ani de la Marea Unire.

„Insieme este o colectie dedicata Zilei Europei si legaturilor ce unesc arta si traditiile tarilor de pe batranul  continent, la doar doua zile dupa aniversarea Consiliului Europei si cu doua zile inainte de marea sarbatoare a Europei”, dupa cum ne-a declarat Liza Panait.Fiica Lizei Panait , mireasa colectiei

Peste doua sute de spectatori au fost prezenti si au aplaudat aproape fiecare tinuta, fiecare aparitie pe podium, in primele randuri remarcandu-se vedete precum Mirabela Dauer, Felicia Filip, Beatrice Rancea, Ozana Barabancea, Georgiana si Ivan Patzaichin, Cristina Deleanu si Eugen Cristea, nelipsiti de la show-urile Lizei.

Colectia „Insieme” a fost dominata de tinute de zi si de seara, usoare si vaporoase, de rochii, fuste si bluze diafane, cu accente romantice si imprimeuri florale, geometrice si cu motive etnice inspirate din culturile europene ale mai multor tari. Materialele folosite, toate naturale, au fost dintre cele mai diverse: matase, catifea, dantela si piele pictate manual, bumbac, plasa cu broderie manuala, voal imprimat, tul, jeansi si denim-uri (cu picturi, broderii, aplicatii din plasa cu broderie).

Accesoriile marca Liza Panait au facut din nou diferenta si au innobilat fiecare tinuta: gentile, incaltamintea (sandalele si pantofii cu toc inalt, in culori metalice), franjurii, volanele asimetrice, aplicatiile si mai ales bijuteriile au dat stralucire tinutelor in care au predominat negru, rosu, bej, albastru, auriu si argintiu.

„Cel mai important lucru este sa ramanem impreuna!”, a marturisit Liza Panait ca motto al acestei prezentari, mai ales ca se pregateste de o alta mare sarbatoare: aniversarea a 60 de ani de viata. Si inca un amanunt: mireasa colectiei „Insieme” a fost de data aceasta fiica ei, Maria.

Text: Oana Georgescu, Mihaela Moldoveanu