Gandim diferit… dar iubim cu aceeasi intensitate

-0a0a0a0a0a0a0a3988678Iubirea inseamna a fi doi si a nu fi decat unul. Un barbat si o femeie ce se topesc intr-un inger… spunea insusi Victor Hugo. Trebuie sa recunoastem, oricum ar fi, ca femeile sunt diferite de barbati, incepand de la modul in care gandesc si pana la ocupatiile zilnice. Cu toate acestea, barbatii si femeile, desi au conceptii diferite si isi provoaca unii altora suferinte, se tin strans de mana si pasesc impreuna pe cararile vietii.

 Opusele se atrag

Tu iti incepi dimineata cu o cafea indulcita si un croasant, el o prefera insa pe cea tare, fara zahar, alaturi de o omleta cu sunca. El petrece maximum 20 de minute pentru a se pregati inainte de a pleca la serviciu, tu ai putea petrece chiar si doua ore. La serviciu isi permite sa faca glume pe seama colegilor si isi ia des pauze, in timp ce tu stai concentrata si iti vezi de treaba ta. Desi seara se termina diferit pentru fiecare dintre voi, pentru tine cu o sesiune de shopping, iar pentru el la meci cu baietii, dragostea pe care v-o purtati este la fel de mare si de sincera.

 

Gandim diferit…

Criticile aduse de partea ambelor sexe nu sunt deloc putine. Barbatii le critica cel mai des pe femei din cauza faptului ca vorbesc foarte mult, sunt cicalitoare, nu stiu sa parcheze asa cum trebuie, sunt friguroase, le place sa barfeasca, au alte prioritati, sunt foarte sensibile si gasesc fericirea in lucruri marunte. La capatul celalalt, femeile spun despre barbati ca prefera sa faca sex si nu dragoste, ca nu le ofera atentia necesara, ca nu le ajuta la treburile casnice, ca mint, ca pur si simplu sunt invariabili.

 

… dar iubim cu aceeasi intensitate

Desi barbatii isi aleg in viata profesii diferite de ale femeilor, desi prefera sa citeasca alt gen de carti si adora sa conduca masini sport, cand vine vorba despre dragoste, inima pulseaza cu aceeasi intensitate iar sangele clocoteste in vene. Barbatii se indragostesc la fel de repede precum femeile, cad prada sentimentelor, iubesc din tot sufletul, isi adora sotiile si isi divinizeaza copiii. Ca nu isi exteriorizeaza sentimentele precum femeile… aceasta este o alta poveste. Barbatii iubesc la fel ca si femeile, doar ca orgoliul nu le permite sa isi recunoasca la fel de usor sentimentele, sa spuna… Te iubesc!

 

Cand inimile bat la unison

Daca te plangi de faptul ca partenerul tau este total diferit de tine, ca apar tot timpul discutii datorate unor cauze mici si neinsemnate, care se transforma in adevarate furtuni, rezerva-ti o clipa doar pentru tine. Gandeste-te ca amandoi traiti aceeasi poveste de dragoste, sunteti uniti de aceleasi sentimente, desi ideile si gandurile voastre difera de cele mai multe ori. Pe parcursul vietii intervine maturizarea sentimentala, insa dragostea este plina de bucurii, sperante, iluzii pe care le poti trai la orice varsta.

Un lucru este cert: iubirea exista indiferent de gen sau de caracter si este sentimentul suprem ce pune cap la cap itele povestii voastre.

 

Text: Ruxandra Raica