Ganduri motivationale ale vedetelor dupa divort

ganduri motivationale ale vedetelor dupa divortFie ca esti persoana publica sau om de rand, un divort iti poate rasturna universul. Este adevarat faptul ca unii dintre noi reactioneaza mai bine in fata separarii de partenerul de viata, cum la fel de adevarat este si faptul ca exista persoane care nu pot accepta aceasta decizie dureroasa.

Cum si in lumea noastra divorturile sunt tot mai populare, la fel se intampla si in lumea celebritatilor, doar ca ele au de spus ceva in legatura cu asta in fata intregii lumi. Citatele de mai jos sunt menite sa iti inspire ganduri motivationale pentru a accepta decizia celuilalt si pentru a-ti da puterea de care ai nevoie pentru un nou inceput in viata.

  • Morton Hunt in “Love and Divorce”

“Americanii, chiar daca se numara printre putinii oameni care se casatoresc mai mult din dragoste decat din alte motive, au si ei o rata a divorturilor destul de crescuta. Chiar si asa, cifra divorturilor de aici nu reflecta atat de mult esecul suprem al iubirii incat sa-i determine pe oameni sa traiasca fara iubire pe tot parcursul vietii lor.”

Acest citat ne aminteste ca, desi o casatorie se poate incheia, cautarea dragostei ar trebui sa continue neincetat. Uneori, este nevoie de cativa ani pentru a te regasi pe tine insuti si pentru a ajunge sa te cunosti cu adevarat si tocmai de aceea nu trebuie sa renunti la iubire. Cuplurile care se casatoresc de tinere tind sa divorteze repede, lucru ce ii invata pe acestia ca deciziile importante nu se iau pe moment. Pentru a evita astfel de intamplari nefericite, partenerii de viata trebuie mai intai sa se cunoasca, sa se completeze unul pe celalalt si abia apoi pot decide daca sunt compatibili sau nu.

  • Elizabeth Gilbert – “Eat, Pray, Love”

“Singurul lucru de neconceput mai mult decat plecarea sa a fost parasirea sejurului. N-am vrut sa distrug ceva sau pe cineva, am vrut doar sa ma strecor in liniste, pe usa din spate, fara a provoca niciun tam-tam si fara a suporta vreo consecinta…”

Cu siguranta, sunt multe persoane care vad separarea de partenerul de viata ca pe o escapada, ca pe o fuga. Atunci cand inevitabilul s-a produs, cel care initiaza divortul este si cel care vrea sa termine cat mai repede procesul in sine, pentru a nu-i dauna si mai tare celui cu care si-a impartit viata. Divortul este dureros si chiar daca ai o dorinta arzatoare de a inchide ochii in speranta ca totul se va sfarsi cat mai repede, acesta doare.

  • Jennifer Weiner – “Fly Away Home”

“Divortul nu este o tragedie. O tragedie este un mariaj nefericit, o lectie despre dragoste predata gresit copiilor vostri. Nimeni nu a murit dintr-un divort.”

Tot respectul pentru Jennifer Weiner care a avut curajul sa faca o declaratie atat de indrazneata si veridica. Exista mult adevar in ceea ce spune. Acest citat  incurajeaza femeile, dar si barbatii care trec printr-un divort, sa isi invete copiii sa iasa cu fruntea sus dintr-o relatie care nu mai are sanse. Copiii sunt singurii care nu au de ce sa sufere din cauza deciziilor proaste pe care le-au luat parintii in viata.

  • Robin Williams – “Humorous Thoughts on Divorce”

“Ah, da, divortul… de la cuvantul latin care inseamna a rupe organele genitale ale unui om prin intermediul portofelului lui.”

Ce-i drept, acesta nu mai e un citat motivational pe care atat barbatii, cat si femeile sa il poata aprecia. Ei bine, v-ati fi asteptat la ceva mai mult din partea lui Robin Williams, nu? Ce-i drept… si noi 🙂

Text: Andreea Popescu