Generozitatea iti aduce fericirea de care ai nevoie in casnicie

-0a646323Cuplurile formate din persoane generoase sunt mai fericite in casnicie si mai implinite la capitolul viata sexuala, ajungand astfel sa fie de 5 ori mai fericite decat cuplurile in care partenerii sunt mai putin generosi, a citat Tweet This. Cercetatorii de la National Marriage Project, Universitatea din Virginia, sunt de parere ca, atunci cand esti o persoana grijulie si totodata generoasa cu cel de langa tine, ii arati acestuia cat de  valoros si de important este pentru tine.

Insa, a fi generos nu inseamna doar sa cumperi flori sau sa oferi bomboane de ciocolata. Generozitatea contribuie si atunci cand vine vorba inclusiv de fericirea din dormitor. In urma studiului in care au fost intervievate 1.400 de cupluri, 50% dintre femeile participante au spus ca fericirea in cuplu depinde de gradul de generozitate, iar 46% dintre barbatii au fost de aceeasi parere.

Insa lucrurile nu stau atat de bine si la capitolul oamenilor zgarciti, astfel incat in randul persoanelor zgarcite doar 14% s-au declarat fericite la capitolul viata de familie. Este interesant faptul ca generozitatea duce la o activitate sexuala mai buna in timpul casniciei, dupa cum enunta studiul.

Cu toate acestea, generozitatea este foarte importanta pentru fericirea ambilor parteneri, chiar si in cuplurile trecute de prima tinerete. Nimeni nu poate sa ne spuna cum sa ne comportam in casnicie pentru a avea o casnicie fericita. Esential este sa fii tu insuti, sa te deschizi fata de partenerul tau, sa intelegi ca sunteti doi si nu identici, sa invatati impreuna sa luati decizii.

Text: Andreea Popescu