Genti anti-violenta cu pistoale si cutite

stire-geanta-Rihanna-4Daca v-ati plictisit de gentile clasice si va place sa purtati lucruri speciale, iesite din tipare, incercati gentile “Guardian Angel” care inglobeaza forme 3D de tipul pistoalelor si cutitelor. Design-ul  creeaza  impresia posesiei unor arme în geanta, pentru protectia persoanei care o poarta. Nu-i asa ca suna foarte interesant?

Create de cuplul arhitect-designer Vlieger & Vandam, gentile “Guardian Angel” au fost concepute ca un  manifest impotriva cresterii criminalitatii. Designul lor sugereaza prezenta unei arme in geanta, pentru a descuraja orice agresiune. Expuse la MoMa, Muzeul de Arta Moderna de la New York, au devenit un fenomen dupa ce vedete precum Rihanna le-au inclus in garderoba personala. Astfel a inceput si productia de serie limitata.

Carolien Vlieger si Hein van Dam sunt un cuplu de arhitecti si designeri olandezi, care în 2002 au realizat pentru prima dat? o colectie inedita de genti cu rol de “inger pazitor”, denumita “Guardian Angel”. Create ca si raspuns manifest la cresterea ratei criminalitatii, gentile “Guardian stire-geanta-guardian-angel-clutch-indigoAngel” sunt un “design statement” care inglobeaza forme 3D de tipul pistoalelor si cutitelor într-un concept foarte creativ si puternic. Gentile “mimeaza” practic prezenta unei arme în geanta de dama, pentru a descuraja orice agresiune. Proiectul, initiat ca o declaratie de independenta a femeii urbane – cu un scop strict artistic – a avut un puternic rasunet, care a atras dupa sine si succesul comercial si productia ulterioara de serie mica.

Gentile cu “pistol” se gasesc acum si in romania si sunt expuse în parfumeria Createur 5 D’ Emotions alaturi de alte modele realizate de cei doi designeri olandezi. Pretul unei genti din piele “Guardian Angel” porneste de la 200 de euro.