Genti creative made in Romania

Genti-creative-made-in-RomaniaO geanta de designer are intotdeauna o poveste in spate, poarta in ea inspiratia si emotiile creatorului sau si pe langa asta, are avantajul ca este o creatie unicat sau de serie mica, spre deosebire de cea pe care o gasesti intr-un magazin obisnuit. Avem cativa oameni foarte talentati la noi in tara, din ale caror maini ies accesorii speciale si ingenioase. Va invit sa-i cunoasteti pe cativa dintre ei in continuare si va propun sa le aratam ca ne bucuram ca-i avem si sa-i incurajam purtandu-le creatiile.Genti creative made in RomaniaOana Vasiloiu, genti cu dubla personalitate

Oana Vasiloiu si-a deschis studioul de genti si pantofi din piele acum 7 ani. Gentile boho-chic si neo-grunge create de ea sunt unicat, fiecare avand o poveste proprie. Colectia pentru primavara/vara 2014 a Oanei se numeste Duality si contine accesorii unicat (genti si pantofi) a caror particularitate consta in faptul ca imbina doua texturi de material, doua culori, doua tipuri de coasere, o anumita simetrie a designului si de o dubla corespondenta a ornamentelor sau accesoriilor aplicate. Gentile din aceasta colectie au, cumva, o viata dubla, sunt versatile si asta se remarca printr-o dubla functionalitate. Plicurile cu doua fete, de culori diferite, pot fi purtate si ziua si seara, si la pantofi stiletto si la tenisi, gentile de birou pot accesoriza o tinuta office, dar daca le scoti bareta de umar, pot fi transformate in “shopping bag” de week-end sau de voiaj si devin potrivite pentru tinute lejere. ”Cand gandesc modelele, recunosc, sunt foarte subiectiva, ma gandesc ce as vrea eu de la geanta aceea si incerc sa mi-o imaginez purtata pe strada. Geanta trebuie sa intoarca privirile inaintea tinutei.”, sustine Oana Vasiloiu.

 

Mihaela Glavan propune gentile mari

Genti creative made in RomaniaMihaela Glavan este unul dintre cei mai cunoscuti designeri romani de accesorii. Creatiile sale se caracterizeaza printr-un design minimalist si arhitectural si se vand in mai multe tari printre care Franta, Anglia, Hong Kong, Japonia, Germania, Italia. In colectia primavara/vara 2014 a Mihaelei se regasesc genti in nuante solare, nisipii, dar si negre. ”Pentru acest sezon, propunerea mea se indreapta catre genti de dimensiuni relativ mari, tip rucsac, “baggy style”, cu decupaje si finisaje “rough”. Gentile medii si cele mici sunt rigide, tip servieta, avand barete subtiri, texturi realizate din matlaseuri, perforeuri.”, ne-a spus Mihaela despre noua colectie.

 

Posete-by-FLORIAN-TOMAPosete by Florian Toma

Florian Toma a studiat design grafic la Faculatea de Arhitectura din Italia, in ultimii ani de studii incepand sa-si indrepte interesul catre moda si apoi marochinarie de lux. Dupa ce se indragosteste de pielea naturala, a carei prelucrare este o adevarata arta pe care florian o aseamana cu sculptura, vede un mare avantaj in posibilitatea de a-si folosi abilitatile practice si cunostintele de geometrie lucrand personal posetele cu ajutorul catorva unelte. In 2007, Florian decide sa se intoarca in Romania si sa inceapa activitatea de designer de accesorii sub brand-ul “Tom Florian”, pe care il scurteaza mai tarziu in “Florian”. Noi l-am descoperit prin intermediul posetelor sale “Origami Clutch”, lansate anul trecut, cu un model foarte ingenios, care iese din tiparele clasice. Stilul lui Florian este definit de contructii geometrice imprumutate din arta origami si in general din tehnica de prelucrare a hartiei. Posetele create de el au forme atipice imbogatite de materiale de inalta calitate si finisaje perfecte.

 

3127 BAGS by Oana Lazar

Genti creative made in RomaniaOana Lazar a pornit brand-ul 3127bags din dragoste pentru pielea naturala, pe care o imbina cu goblenuri, tapiserii, textile, linoleum, invatand, an de an, sa realizeze genti si plicuri incarcate de emotii, care ies din anonimat. Realizand plicuri din piele naturala si material textil imprimat dupa vederi si desene vintage originale, Oana Lazar a ajuns sa acopere o nisa care pana atunci nu fusese exploatata indeajuns: accesorii pentru iubitorii de vintage, care aduc trecutul in prezent. ”Desenele de mana din atlasele botanice si cataloagele de cumparaturi de la sfarsitul secolului XIX au fost inspiratia pentru colectia primavara – vara 2014. Am hotarat sa continui ideea de reinnoire a trecutului, reunind opt plicuri din piele naturala si material textil imprimat cu diverse colaje realizate de mine: pene, pasari, flori, frunze, insecte sau biciclete.”, ne-a spus Oana.

 

Text: Bianca Badescu