Gentile mari purtate dupa modelul Victoria Beckham, risc pentru sanatate

vbeckham03 V 21dec10 wen 426x639Stim ca va plac, ca sunt foarte utile si ca le purtati atat la serviciu, la intalnirile de afaceri, cat si la iesirile in oras cu prietenele. Ceea ce nu stiti… sau poate stiti, dar nu constientizati, este faptul ca femeile care poarta genti mari si foarte grele si, pe deasupra, le duc pe brat, dupa modelul Victoria Beckham, s-ar putea alege cu tendoanele umerilor inflamate, experimentand chiar si probleme ale muschilor, si se pare ca aceasta problema este din ce in ce mai frecventa.

Femeile ar face bine sa nu creada ca defileaza pe catwalk, pentru ca isi fac rau singure. Specialistii se confrunta din ce in ce mai des cu probleme ale umerilor si gatului in ceea ce priveste femeile si asta pentru ca, pe langa gentile foarte mari si purtate incorect, pantofii cu toc reprezinta o adevarata presiune pentru postura.

Aceste genti, nascute din dorinta designerilor de a combina servieta si geanta, doua lucruri de care femeile au mare nevoie, se pare ca le trimit pe acestea din urma din ce in ce mai des la medic. Si pentru ca si tu esti femeie, stii ca geanta ta ajunge uneori sa cantareasca chiar si trei-patru kilograme. Incearca totusi sa mai uiti din cand in cand de moda si sa acorzi un pic mai multa atentie sanatatii.

Text: Ruxandra Raica