Geta Voinea povesteste despre fiica ei

geta-voineaA ramas insarcinata in noaptea nuntii. Are o fetita superba cu un nume predestinat lumii artistice, Ann-Christine Nicole Miess. Geta Voinea ne-a povestit cu mindrie despre fiica ei si despre inclinatiile sale catre arta.

 

Geta Voinea: Ii spun Ann-Christine sau A.C. Cu tatal ei m-am iubit, a fost o poveste absolut superba. Nu stiu unde s-a rupt relatia. Poate de prea multa munca, neavind timp pentru noi doi, am uitat…si aici s-a cam rupt. Femeile, in general, care au relatii profunde, nu mai au timp de cariera, pentru ele. Ann-Christine Nicole Miess are 6 ani jumate si anul asta merge la scoala. Am emotii. Ea mosteneste talentul artistic din familie. Picteaza superb.

 Ultimii ani nici nu i-am simtit, probabil am fost preocupata de refacerea afacerilor si echilibrarea emotionala… Au trecut repede anii si acum e deja la scoala.

 

Tonica: Credeti ca va mosteneste talentul si caracterul?

GV: Este extraordinar de isteata, este exact ca mine cind eram mica, e o copie fidela. Cind ma vede lumea cu ea, mai ales mama, imi zice “parca te cresc inca o data pe tine”. Eu am luat-o cu mine peste tot si de aceea ea se adapteaza foarte usor in orice mediu. Si aici, la salon, cind vine e foarte libera. Chiar cind merge in tabara, ea e cea care conduce. Dar seara ii e dor de mine si incepe sa vorbeasca: “mama mea imi facea asa, mama mea citeste asa, mama mea si-a cumparat masina noua”. Insa cind vorbeste cu mine imi zice “hai ca am treaba, nu ma mai deranja”. Este extrem de independenta. Este ca mine. Este un copil foarte istet. Stie ce vrea. O sa reuseasca in viata. Daca vrea ceva, nu se lasa pina nu obtine ce vrea si deja a invatat sa fie altfel, ma intreaba altfel. E foarte incapatinata si smechera.

 

Tonica: Credeti ca Ann-Christine e afectata ca provine din parinti despartiti?

GV: Copiii care provin din parinti despartiti sint mult mai puternici. Au un caracter mult mai puternic, dar sint mai sensibili in alte privinte. Ea cind compune melodii, spune “mi-as fi dorit ca parintii mei sa se iubeasca din nou”. Tot timpul stau si o aud cum spune I want to be a family again. Imi fringe inima. Dar daca nu a fost sa fie… Se duce la tata, e foarte fericita, vine la mama e foarte fericita. Acum intelege. Niciodata nu am oprit relatia asta, cu tatal ei. Cu Lucian vorbeste numai in engleza. Asa a invatat-o de mica. Acum Ann-Christine compune poezii si cintece in limba engleza.


Tonica: Cum va petreceti timpul liber?

GV: Mergem chiar si cu rolele, dar cel mai mult dansam , desenam, citim enciclopedii. Eu merg pe ideea ca daca citesti foarte mult si ii explici copilului, el isi dezvolta simtul autodidact. Invatam sa cititm, sa scriem, sa desenam. Imi place foarte mult sa am copii in preajma. Simbata si duminica, vin prietene de-ale ei la noi acasa. Imi este mai usor cind sint mai multi copiii sa fac jocuri cu ei. Cind sint doar eu cu ea este mai greu. Toata lumea se mira cit de mult imi plac copiii si cit ma joc cu ei. In concedii, mergem in strainatate. Acum a crescut si intelege mai bine. Pot sa o iau cu mine oriunde ma duc, inclusiv la expozitii de coafura. Mi-e foarte draga si vreau sa vada viata asa cum e, sa se zbata, sa se loveasca, sa intre in domeniul artei. Daca o intrebi ce vrea sa se faca, ea zice ca vrea sa fie make-up artist. L-a vazut pe Alexandru Abagiu si e innebunit dupa el. Si Alex are o pasiune pentru ea. E copilaros si s-a apropiat foarte mult de ea, i-a aratat multe trucuri.

 

Tonica: Dumneavoastra ce visati pentru Ann-Christine?

GV: Mie mi-ar placea sa se ocupe de imagine, de fotografie, sa fie inventiva. Cred ca mi-ar placea sa creeze brand-uri. Cam asa o vad eu. Asta mi-ar placea sa faca, dar bineinteles ca o sa o sustin chiar daca ea se indreapta catre altceva.

 

Tonica: Vreti sa mai aveti copii?

GV: As fi vrut sa mai am copii. Am 43 de ani. Daca o sa fie sa fac, fac. Pentru mine nu conteaza daca esti casatorit sau nu. E prea frumoasa viata ca sa traiesti dupa regulile ei. Iti faci singur regulile.

Text: Ana Nicolescu
FOTO: Arhiva personala