Gimnastica la tine acasa

Curs particular de gimnasticaSaritura cu coarda pune la lucru muschii piciorului si pe cei fesieri. Sariti pe varfurile picioarelor timp de aproximativ 3 minute, apoi cresteti progresiv pana la 10 minute pe zi, cu scurte pauze dupa 5 si 8 minute de sarit. Este unul dintre cele mai bune exercitii. Puteti sa va inscrieti intr-un curs de gimnastica aerobica, dar daca timpul nu va permite, incercati acasa cateva din miscarile de mai jos.
Inaltarea feselor

Asezati-va in spatele unui scaun si tineti-va de spatar cu ambele maini. Ridicati piciorul drept in unghi drept, lateral, pastrand bustul neindoit in raport cu scaunul. Repetati exercitiul de 15 ori si apoi faceti aceiasi miscare cu piciorul stang. Avizul specialistului: puteti face aceiasi miscare ridicand piciorul in spate si nu in lateral, mereu intr-un ritm rapid.


Exercitii pentru abdomen si fese ferme

Asezati-va pe marginea scaunului cu spatele drept si bratele tinute in fata. Ridicati-va repede, fara sa indoiti spatele si reasezati-va. Repetati miscarea de 20 de ori. Acest exercitiu poate fi practicat in orice moment al zilei. Cei care au dureri lombare este bine sa nu exagereze.

Exercitii pentru subtierea taliei

Pentru inceput departati picioarele, aflandu-va in pozitie verticala, cu picioarele usor flexate. Puneti un baston pe spetele umerilor si tineti-l cu ambele maini. Intoarceti bustul spre stanga si spre dreapta fara sa miscati bazinul. Avizul specialistului: faceti rotatii de un sfert de cerc ale bazinului (fara sa mai miscati trunchiul), doua mai rapide doua mai lente. Avertisment: evitati sa faceti din aceasta pozitie miscari bruste sau intoarceri mai mari de 1800 ale bustului.

Exercitii pentru bust

Intinsa la orizontala, cu picioarele stranse, luati o sticla de plastic umpluta cu apa in fiecare mana. Aduceti bratele in fata pieptului, lovind usor sticlele. Faceti aceasta miscare de 15 ori. Exercitiul va tonifica muschii pectorali situati in spatele glandelor mamare. Nu puteti modifica astfel forma sanilor dar le puteti pastra fermitatea. Atentie: evitati sa ridicati greutati prea mari pentru ca va puteti disloca umarul.

Exercitii pentru intarirea abdomenului

Intinsa pe spate, cu bratele stranse sub cap, atingeti genunchii cu coatele. Faceti serii de cate 10 miscari. Incercati serii in care sa atingeti cu cotul de la mana stanga genunchiul piciorului drept. Astfel de miscari va ajuta si pentru talie. Atentie: abdomenul este din fibre musculare drepte si oblice. Este esential sa lucrati ambele tipuri de muschi pentru un abdomen ferm.

Biceps si triceps

Tineti cate o sticla cu apa in fiecare mana si ridicati-le una dupa alta, in directia umerilor, fara intrerupere. Apoi ridicati amandoua bratele deodata. Alta pozitie: intinsa pe spate, tineti sticlele cu apa cat mai mult timp posibil, cu greutatea lasata in coate.

Retineti!

Cele mai indicate sporturi pentru mentinerea siluetei sunt natatia, baschetul si voleiul. La inot este bine sa va folositi cat mai putin mainile punandu-va innotatoare la picioare, ca sa nu va dezvoltati excesiv muschii bratelor si ai umerilor.

Text: Adriana Iordan