Glumele facute cu ajutorul tehnologiei, mai utilizate decat cele traditionale

shutterstock_91269275Glumele traditionale si-au pierdut din interes in favoarea glumelor facute cu ajutorul tehnologiei. Se pare ca la aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta care au realizat recent un studiu in care accentul a cazut pe “ce glume mai facem”.

Studiul realizat de compania Maynards din Marea Britanie a fost efectuat pe un esantion de aproximativ 2.000 de persoane ce au fost chestionate cu privire la modul in care acestea aleg sa faca glume pe seama prietenilor.

In urma sondajului de opinie, se pare ca mai mult de 65% dintre cei chestionati prefera glumele facute cu ajutorul tehnologiei decat cele traditionale.

In topul glumelor preferate de persoanele cu varste cuprinse intre 18-25 de ani se numara apelurile telefonice in care un prieten este sunat cu numar ascuns (apeluri telefonice abuzive). Acestea sunt urmate de schimbarea statusului pe retelele de socializare, gluma ce este folosita de mai mult de 67% dintre persoane. Acestea sunt de parere ca este amuzant cand partenerul de viata este sunat de anumiti prieteni care il intreaba ce s-a intamplat cu relatia lui dupa ce au vazut postarea pe reteaua de socializare, a raportat Daily Express.

Glumele in care cineva trimite mesaje de pe un alt telefon, dandu-se altcineva decat cine este, sunt pozitionate pe locul al patrulea in topul preferintelor.

Facandu-se o comparatie intre reprezentantele sexului frumos si reprezentantii sexului tare, se pare ca barbatii sunt ceva mai glumeti decat femeile remarcandu-se o diferenta de procente: 74%, respectiv 61%. Sa fie oare aceasta diferenta din cauza faptului ca reprezentantii sexului tare sunt atrasi de femeile care rad la glumele lor?

Studiul realizat de catre savanti are si o explicatie plauzibila. “Rasul ne ajuta sa avem o viata mai lunga si mai frumoasa!” Prin urmare, voi ce glume mai faceti?

 

Text: Andreea Popescu