Go Big or Stay home: cum sa iti compui o tinuta spectaculoasa

Invitațiile la petreceri sunt adesea precedate de întrebări estențiale pentru o femeie, cum ar fi: cu cine să vin, la ce oră să ajung și, crucial, ce să port? Pentru cele mai multe dintre noi nu se întâmplă să avem o rochie de mătase pregătită pentru astfel de evenimente sau vreo ținută spectaculoasă care te așteaptă în dressing gata să fie purtată.

Ce-i drept, ar fi ideal ca aceste lucruri să fie adevărate, dar din păcate noi, femeile, nu vom fi niciodată pregătite pentru astfel de ocazii. De aceea am strâns o listă de răspunsuri și opțiuni pentru fiecare ocazie posibilă din calendarul tău de evenimente.

Brunette woman posing in fashion dress

De ce ne îmbrăcăm așa cum ne îmbrăcăm?

E demonstrat că felul în care te simți la interior, se vede și la exterior, iar modul în care te îmbraci este una dintre dovezi. În cele mai multe dintre cazuri acordăm o atenție mai mare felului în care ne alegem ținuta atunci când mergem la evenimente destul de importante și cu dress code explicit. Cel mai bun scenariu este faptul că ne îmbrăcăm din ambele motive: pentru că stimulează stima de sine și pentru că vrem să ne potrivim cu evenimentul la care luăm parte. Totuși, știind ce e potrivit pentru o ocazie îți poate da bătăi de cap pentru că dress code-ul nu este întotdeauna și înțeles mot-a-mot.Dacă invitația spune …

Casual: Nu trebui să îți bați capul prea tare: sneakerși, blugi și un tricou este tot ce trebuie să alegi pentru acest dress code.

Dressy casual: Aici e doar puțin mai complicat, dar nu chiar atât de complicat. Este o ocazie în care poți să-ți scoți pantofii eleganți din cutie, o pereche de pantaloni care să nu fie blugi albaștri (deși denimul ar putea fi potrivit în combinație cu o cămașă drăguță), iar ce vei purta în partea de sus, e strict alegerea ta pentru că tocurile „te acoperă”.

Business attire: Ar trebui să te îmbraci ca cineva care merge la un interviu de angajare. Și, desigur, există o mare varietate de articole vestimentare din care poți să alegi. Ar putea fi un costum de haine, fustă creion până la genunchi cu un sacou deasupra sau chiar o rochie office, dar niciodată blugi sau adidași.

Cocktail: Este ocazia perfectă să te îmbraci mai frumos decât o faci în viața de zi cu zi. Alege piese vestimentare elegante, din materiale precum satin, mătase sau catifea împreună cu o pereche de sandale drăguțe, dacă vremea îți permite, iar când ai îndoieli, poartă negru.

Black tie: Pentru un eveniment unde dress code-ul este black tie ar rebui să porți o rochie foarte elegantă, lungă sau o rochie de cocktail care este mult mai fancy și sclipitoare, cu care ai putea atrage toate privirile.

White tie: Cu siguranță cuvântul care descrie un astfel de dress code este extravaganța. Pentru a fi în ton cu tema petrecerii trebuie să gândești ca o celebritate care merge pe covorul roșu la gale fancy.

Upgrade pentru orice tip de ținută

Uneori, un dress code îți poate da bătăi de cap, chiar dacă ești specialistă în acest domeniu pentru că nimeni nu își dorește să transforme o super ținută într-o uniformă, iar fiecare outfit trebuie să fie o expresie a stilului personal. Iată câteva modalități de a te a asigura că ținuta se combină perfect:

Accesoriile: Până să ajungi aici, ar trebui deja să știi ce ținută vei avea pentru a alege accesoriile potrivite. Pentru a te asigura că totul este pus la punct pentru un eveniment, pregătește-ți totul cu câteva zile înainte de ziua în cauză pentru a avea timp să-ți achiziționezi accesoriile de care ai nevoie sau chiar să împrumuți de la o prietenă.

Părul: Poate că pentru serviciu sau o zi obișnuită ai un anumit stil de a-ți aranja părul și e ok, dar nu e indicat ca la un eveniment să alegi aceeași coafură. Evenimentele speciale pot cere un refresh la tunsoare sau chiar culoarea părului, așa că mergi la un salon pentru a te răsfăța cu câteva zile înainte. Oricum ar fi timp părul tău trebuie să arate impecabil, nici de cum să fie gras sau nearanjat.

Unghiile: E foarte important ca manichiura ta să arate impecabil pentru că se spune că unghiile sunt cartea de vizită a femeii, dar cu toate acestea dacă nu ești tocmai genul care să poarte tot timpul ojă, nu îți face griji, trebuie doar să te asiguri că ai unghiile curate.

Text: Iulia Mirică