Greseli de comportament care iti distrug relatia

greseli in relatiiExista numeroase greseli de atitudine si comportament care distrug o relatie de dragoste. Termini o relatie, indiferent de motivele care au dus aici, iar dupa ce ai facut asta, vrei sa te rupi in totalitate de tot ce tine de trecut si esti dispus sa faci ceva cat mai repede pentru a putea trece, pentru a putea uita trecutul si a reusi sa traiesti in prezent.

Dupa ce te-ai despartit, urmeaza o perioada de refacere, un timp propice pentru a-ti pune ordine in ganduri si pentru a realiza cu exactitate ce s-a intamplat.  Dar chiar daca pe hartie lucrurile stau excelent, in viata de zi cu zi scenariile nu se potrivesc intocmai. Multi dintre noi considera ca, pentru a putea trece mai usor peste o despartire, cel mai bine este sa faci loc cuiva nou in viata ta.

   • Daca te grabesti, greselile in relatie apar imediat 

Te desparti, dar imediat decizi sa incepi o noua relatie… nu este ceva neaparat gresit, depinde cum si de ce s-a incheiat vechea relatie. De multe ori, fostii parteneri sunt tentati sa se implice in alte relatii doar pentru a-i demonstra fostului ca l-au uitat si pot merge mai departe. Ei bine, in aces caz nu faci nimic bun, din contra, vei reusi sa te debusolezi si, poate fara sa vrei, sa il ranesti pe cel care este acum langa tine. In asemenea caz, fara sa vrei, vei ajunge sa faci comparatii, fie ele de rau sau de bine, dar oricum ar fi, nu isi au locul.

Fluturasii din stomac pot aparea foarte repede fata de cineva nou; ajungi sa te atasezi rapid si vrei sa ii impartasesti asta si partenerului, dar toate astea s-ar putea sa il sperie putin si lucrurile sa nu aiba o evolutie prea buna.

Atractia fizica, desi este dominanta la inceput, poate sa treaca pe parcurs. Asa ca asteapta sa iti limpezesti bine gandurile si nu te grabi cu sentimentalismele. Nu te grabi sa folosesti „te iubesc”. De teama trecutului, ajungi sa fii  nesigura. Geloziile si certurile incep sa apara chiar daca nu iti doresti asta, esti tentata sa le incerci si cu urmatorul partener de relatie si asa sigur vei da gres. Nu incerca sa il schimbi cu nimic si nu incerca sa dai vina pe el pentru ce ti se intampla tie rau, si mai rau de atat, nu face asta doar pentru ca, in trecut, tu erai singura persoana invinovatita pentru tot.

Plus ca ratacirea ta sufleteasca poate sa dureze putin si in acest timp sa iti dai seama ca nu este ceea ce vrei tu si iti doresti cu adevarat. Daca ajungi aici, renunta, nu lungi perioada pentru ca mai tarziu poate sa fie mai greu pentru celalalt implicat.

Lucrurile sunt destinate sa se intample asa cum trebuie, chiar daca, uneori, pentru noi nu este tocmai corect. Traiectoria evenimentelor ti-o poti schimba si singura dupa ce lasi destinul sa iti arate cu exactitate calea. Bucura-te si alege intotdeauna acele lucruri noi care sa te binedispuna si sa te incarce pozitiv!

 

Text: Camelia Maria Diaconu