Greseli pe care trebuie sa le eviti in noua relatie

Greseli pe care trebuie sa le eviti in noua relatieSe zice ca “lupul isi schimba parul, dar naravul, ba”. La fel se intampla si in viata reala. Ne schimbam comportamentul, la inceput, pentru a impresiona, pentru a ne face placuti sau pentru ca relatia noastra sa mearga. Odata ce “vechea TU” iese la suprafata, lucrurile iau o intorsatura urata in relatia ta. Relatia trecuta nu a mers dintr-un motiv, aminteste-ti-l si nu face aceleasi greseli si de aceasta data.

 

 Petreceti timp impreuna, cel putin o data pe saptamana

 

Studiile arata ca, cu cat sexul este mai rar, cu atat mai putin iti doresti sa mai faci – si de aici, alte activitati cotidiene vor tine locul sexului in vietile voastre de cuplu.

Sexologul Nikki Goldstein, profesor la o universitate din Marea Britanie, este de parere ca sexul trebuie sa fie trecut pe lista de prioritati pentru ca relatia in care te afli sa mearga.

“In timp ce multi dintre noi cred ca sexul ar trebui sa vina in mod natural si sa fie spontan, tine de noi cata importanta acordam celui de langa noi.”

Beneficiile sexului sunt cunoscute – reduce stresul, creste imunitatea, te poate face sa arati mai tanara si, poate, cel mai important, este liantul care va tine conectati.

“Sexul stimuleaza producerea de hormoni, inclusiv de oxitocina, care ne ajuta sa ramanem indragostiti si conectati. Este, de fapt, un instrument pentru o relatie buna.”

 

 

Intoarce-te in lumea reala

 

Social media creeaza dependenta, iar cercetarile in domeniu arata ca retele precum Twitter si Facebook pot “lovi” centrele placerii din creierul nostru.

Pentru un partener non-dependent, social media poate fi perceputa ca un fel de afacere si nu are drept consecinta distragerea atentiei. Aceasta poate fi chiar o sursa de gelozie, atata timp cat partenerul dependent sta lipit de ecranul monitorului si tanjeste dupa conectarea cu alte persoane”, spune psihologul Graeme Friedman.

Psihologii sunt de parere ca aceste platforme de socializare nu pot oferi cu adevarat conexiunea intre persoane cum o face realitatea. Mai mult decat atat, se pare ca, in urma unui studiu al unei firme de avocatura din Marea Britanie, s-a constatat ca 20% din cazurile de divort sunt legate de utilizarea platformei de socializare Facebook.

 

 

Crearea unui echilibru

 

Judecam prea repede persoanele, ne lasam condusi de emotiile negative care ne incarca zilnic si ajungem sa ne destramam relatiile. Daca trebuie sa lucram la ceva in acest caz, atunci este vorba despre echilibru. Echilibrul inseamna sa ai cate putin din toate, iar ceea ce ai sa gestionezi corespunzator.

Crearea unui echilibru in relatie va ofera amandurora posibilitatea sa cresteti, sa va maturizati si sa intelegeti ca viata este frumoasa in doi.

 

Text: Andreea Popescu