Grillz -urile pentru dinţi, trendul sezonului cald

Le-ai văzut la Beyonce, Travis Scott, Rihanna, Post Malone, Nicki Minaj şi mulţi alţi artişti de câţiva ani. Iată că acest trend al rapperilor americani a ajuns şi la noi.

Deşi în cultura Hip Hop există încă din anii ’90, această metodă de îmbrăcare a dinţilor în metale sau pietre preţioase a început să prindă contur mult mai târziu la noi, iar mulţi dintre medicii dentişi încă nu o promovează.

Teoretic, pentru grillz-uri se folosesc metale precum aur şi argint pe care se lipsesc pietre. Acestea nu se lipesc pe dinţi, astfel încât posesorul să le poată da uşor jos, pentru a le curăţa şi pentru a muşca mâncarea. Da, grillz-urile nu sunt îndeajuns de ascuţite pentru a putea mânca cu ele.

https://www.instagram.com/p/B7kD1w4n0vX/?utm_source=ig_embedPărerea stomatologului despre grillz -uri

Stomatologii consideră acest artificiu de estetică dentară un trend care nu va avea o cerere mare pe piaţa din România, fiind scumpe pentru că sunt confecţionate din aur şi argint. De asemenea, un specialist le face exact după mulajul dinţilor pacientului, astfel încât să nu “joace” în gură, în timpul vorbirii.

Se găsesc de cumpărat şi online, la preţuri accesibile oricui, însă grillz -urile acestea metalice nu se potrivesc cu dinţii persoanei care doreşte să-i poarte, pentru că au dimensiuni stas.

Aplicarea şi folosirea acestor grillz -uri nu este dureroasă, iar curăţarea lor se face uşor, cu o periuţă de dinţi sub jetul de apă.

Text: Bettina Cristea

Photo: Elle, Pinterest, Instagram