GucciFest, festival de film digital cu prezentări de modă

Brandul italian Gucci anunță un festival de film digital de modă care include premiera noii colecții a lui Alessandro Michele.

Îți ipsesc festivalurile? Se pare că și casei de modă Gucci. Așa cum o mare parte din Europa se îndreaptă spre carantina 2.0, casa italiană a anunțat premiera GucciFest, un festival virtual de film de modă care va fi transmis în flux pe YouTube, Weibo și site-ul dedicat GucciFest.com în perioada 16-22 noiembrie.

Atracția principală va fi debutul mini-seriei Ouverture of Something That Never Ended, co-regizat de regizorul Gus Van Sant și de regizorul de creație Gucci Alessandro Michele, care va fi prezentat în șapte părți.

Spectacolul cinematografic a fost filmat la Roma și se concentrează în jurul artistei și interpretului Silvia Calderoni pe măsură ce își desfășoară ziua. De asemenea, printre cei care apar în film se numără și o echip de vedete demne de o secțiune VIP de ambasadori de brand, inclusiv Harry Styles, Billie Eilish, Jeremy O. Harris și Florence Welch. Fiecare episod va fi lansat pe zile pe tot parcursul GucciFest.Mini-seria Ouverture of Something That Never Ended

Ouverture of Something That Never Ended vine după „trilogia iubirii” a lui Michele, care a început cu un spectacol la Săptămâna modei din Milano în februarie și s-a încheiat cu prezentarea digitală a colecției Epilogue în iulie. Cu două luni înainte, Michele a scris „Note din tăcere”, o scrisoare deschisă care transmite intenția sa de a evita calendarul tradițional al modei, limitând permanent numărul de spectacole de modă pe care Gucci le produce în fiecare an. Colecția pentru GucciFest este prima care urmărește acest obiectiv.

GucciFest va proiecta și filme de modă de la 15 designeri emergenți: Ahluwalia, Shanel Campbell, Stefan Cooke, Cormio, Charles De Vilmorin, JordanLuca, Mowalola, Yueqi Qi, Rave Review, Gui Rosa, Rui, Bianca Saunders, Collina Strada, Boramy Viguier și Gareth Wrighton. Toți au fost selectați personal de Michele pentru punctele lor de vedere.

text: Iulia Mirică

sursă: www.harpersbazaar.com