Hainele, “purtatoare de cuvant”

shutterstock_81788614Suntem femei, iubitoare de frumos si de moda, iubim hainele si ne place sa fim mereu in tendinte. Cu siguranta, multe dintre voi ati trait experienta diminetilor confuze, in care se pierde cel putin o jumatate de ora in cautarea vestimentatiei potrivite.

Si de aici izvoraste si intrebarea: cat de importante sunt hainele in viata noastra?  O interminabila discutie de interes general, care se incheie in final cu puncte de suspensie! Oricat de metaforic ar suna, frumusetea interioara este arma secreta a fiecareia dintre noi. Pana la urma, frumusetea este o chestiune de echilibru, de analiza si de sentimente, pe care, de cele mai multe ori, o afisam prin vestimentatie.

“Hainele sunt artificii semiotice, cu alte cuvinte, mecanisme de comunicare” – Umberto Eco

Hainele sunt cele care dau tonul in moda, primesc elogii si aplauze, incanta privirea, ofera identitate si statut si totodata schimba nivelul imaginii de sine. Ele reprezinta fiecare persoana, iar alegerile facut in acest sens vorbesc de la sine. Fiecare articol vestimentar are in spate o poveste care actioneaza ca un stimulent pentru satisfacerea nevoilor noastre. Esti ceea ce porti! Imbracamintea corect aleasa trebuie purtata alaturi de o atitudine invincibila, intrucat hainele au un impact puternic asupra societatii. Alege sa fii selectiva, sa-ti asociezi vestimentatia cu propria stare de spirit, invata sa te expui corect si sa le dai viata lor, hainelor!

“Haina il face pe om”

Influenta hainelor este decisiva in procesul de explorare si cunoastere a personalitatii. Felul in care ne imbracam nu are doar un rol practic, el este relevant pentru modul nostru de relationare cu lumea. Alegerile facute trebuie adaptate si gandite in functie de starea de spirit a fiecareia dintre noi. O haina de firma adaptata tendintelor, o anumita textura sau culoare trebuie sa te incarce pozitiv si sa iti poate ajusta starea psihica. Pana la urma, hainele sunt doar niste costumatii de scena, care ne ajuta sa ne deghizam si care prind viata in functie de rolul ales. Cand esti dezamagita, te imbraci haotic, in definitiv nimic nu mai conteaza; cand esti indragostita, simti nevoia sa fii sexy si sa epatezi, iar atunci cand aroganta, nonconformismul si opulenta devin o prioritate, cunoscatorii vor observa imediat si vor sti sa faca diferenta. Din pacate, hainele vorbesc pentru noi, iar societatea de obicei judeca si taxeaza dupa aceste aparente. “Arta” de a te pune in valoare presupune intr- adevar un efort de proportii, insa si daca iti iese, finalul este un real succes!

 

 

Text: Alexandra Lupu