Hainele te reprezinta

Hainele te reprezintaZi de zi aceeasi problema: cu ce ma imbrac azi? Putine dintre noi pot stabili cu o zi inainte cu ce se vor imbraca in ziua urmatoare. Asta pentru ca hainele au trecut de mult de pragul „acoperirii”, acum hainele nu doar imbraca, ci si exprima. Exprima o stare de spirit, ne arata pe noi. Hainele au putere, putere pe care le-o dam noi sau pe care ne-o dau ele.

Chiar daca ne facem un plan cu o zi inainte cu ce sa ne imbracam, de multe ori dimineata schimbam total tinuta si aceasta schimbare nu tine neaparat de clima. Exista anumite norme care nu ne permit sa ne ne imbracam exact asa cum ne-am dori, cum ar fi tinuta de la serviciu. Daca lucrezi intr-o banca sau intr-un birou de avocatura, nu te poti prezenta la lucru cu jensii rupti care-ti plac atât de mult sau cu tricoul plin de insigne. Asta nu inseamna ca hainele nu-ti pot reprezenta personalitatea chiar si cu niste limite impuse de firma la care lucrezi.
 
Tinuta te reprezinta
Costumul poate avea o fusta mai scurta sau mai lunga, pantaloni strâmti sau mai larguti, tocuri inalte sau nu, camasa poate veni cu un guler de dantela, orice accesoriu si orice combinatie de culori sau de haine in general iti exprima personalitatea. Chiar si atunci când incerci sa copiezi tinuta unei vedete sau când asculti sfaturile unui stilist, tinuta este aleasa tot de tine, deci merge pe stilul tau si te reprezinta.

Hainele te fac sa fii sexy sau tu pe ele?
Poti purta o salopeta larga sau o fusta scurta si poti fi la fel de sexy. Tine de atitudine. Poate ca suna deja ca un cliseu, insa personalitatea ta este cea care da personalitate hainelor si nu invers. Hainele arata pe tine asa cum le porti. Raluca Stanescu, o “dependenta de shopping”, ne spune ca poti oricând combina un sacou de firma care poate costa sute sau chiar mii de euro, cu un tricou de 3 euro, fara nicio problema. Nu este importanta marca, ci stilul tau si talentul in a asorta hainele pe care le ai in dulap.

Dubla putere a hainelor
Hainele iti dau putere tie in fata ta, atunci când datorita lor sau datorita stilului tau ajungi sa zâmbesti atunci când te vezi in oglinda, dar iti pot da putere in fata celorlalti. Tinuta, felul in care porti hainele, in care le combini, atitudinea, te fac sa fii respectata de catre ceilalti, iti pot da apartenenta la un grup sau libertate. Hainele iti dau posibilitatea sa fii cameleonica, sa te adaptezi, si asa cum poti purta un colier de diamante la o rochie de seara, la un cocktail, poti purta acelasi colier la jeansi si o bluza decoltata atunci când iesi la o cafea cu prietenele tale, intr-o tinuta casual.

Hainele schimba formele
Cu ajutorul hainelor poti ascunde absolut orice defect si poti pune in evidenta calitatile fizice pe care le ai. Puterea hainelor consta si in faptul ca te ajuta. ~n acelasi timp, hainele pot fi un mare dezavantaj atunci când nu stii ce te avantajeaza si ce nu. Imaginati-va o femeie cu burtica purtând un tricou prea scurt sau o femeie cu picioare groase imbracata cu o fusta mini. Nu ezitati sa cereti un sfat atunci când nu sunteti sigura daca ceva va sta bine sau nu.

Cea mai mare putere a hainelor este ca te pot face sa te simti bine cu tine insati, iti dau incredere in tine si iti pot schimba atitudinea. Poarta tu hainele si nu le lasa doar sa te imbrace. Fii frumoasa si cu atitudine indiferent de ce ai purta.

Text: Olivia Dutu