Hairstyle: Tendinte vechi reactualizate

principalaCand vorbim despre frumusete, trebuie sa mentionam neaparat si cuvantul “reinventare”. La fel cum in domeniul fashion hainele vintage sunt extrem de apreciate si dorite, cam acelasi lucru se intampla si in domeniul coafurilor. Marii designeri s-au adaptat si ei cerintelor, folosind in prezentarile lor parul coafat pe spate, ud la radacina si ravasit la varfuri, amintindu-ne de stilul anilor ’50, bretonul drept stil Bettie Page, cocul simplu, de balerina, cocul Audrey Hepburn sau tunsoarea boyish stil anii ’90. Sa le descoperim impreuna…  • Bretonul drept si scurt Bettie Page

Supranumita regina pin-up, modelul Bettie Page (faimoasa in anii 1950) a popularizat bretonul drept si foarte scurt, care practic traverseaza fruntea, nu este filat si accentueaza privirea. Purtatoarea unui astfel de breton trebuie sa fie posesoarea unei frumuseti fara cusur, sa aiba un par drept si gros, astfel incat sa nu fie nevoie de utilizarea produselor de styling. ~n plus, intotdeauna bretonul scurt intinereste chipul unei femei, aproape ca o intoarce in copilarie. ~n vremurile noastre, actrita Rooney Mara din productia The Girl with the Dragoon Tatto s-a afisat cu un astfel de look.

 

  • Boyish look

Anii ’90 ne amintesc de tunsorile foarte scurte cu aer baietesc. Este vorba despre tunsorile asimetrice potrivite femeilor indraznete, dar si fizionomiei. Una dintre vedetele care au aparut recent cu o astfel de coafura este Charlize Theron la Gala decernarii Premiilor Oscar. Desi are parul foarte scurt, Charlize este foarte sexy, are practic o coafura care ne aminteste (ne permitem sa si glumim putin aici) cu Justin Bieber. Si se pare ca, printre vedetele de la Hollywood, stilul acesta este foarte popular, noi spunem chiar ca provoaca dependenta. Iar una dintre cele mai renumite femei care a renuntat la parul lung in ciuda prejudecatilor a fost chiar Coco Chanel.

 

  • Cocul de balerina

Cocul de balerina a fost dat uitarii o vreme, insa revine in forta primavara aceasta. Este unul dintre cele mai usor de stilizat cocuri, deoarece nu ai nevoie decat de un elastic mai gros, de unul foarte subtire si de cateva agrafe. Vorbim despre cocul perfect rotund, care se potriveste oricarui tip de par, fie el ondulat, drept sau cret. Interesant este ca se aliniaza atat activitatilor din timpul zilei, cat si celor de seara, asa ca poti traversa ziua intreaga insotita de aceasta coafura. Exista chiar accesorii de par care te pot ajuta sa realizezi cocul de balerina cu mult mai multa usurinta.

 

  • cocul din breakfastCocul din “Breakfast at Tiffany’s”

Cocul elegant purtat de catre Audrey Hepburn in celebra pelicula este o coafura extrem de sofisticata, care nu se va demoda niciodata, din ce in ce mai copiata de catre vedetele actuale de la Hollywood. Este, de fapt, o coafura simpla si eleganta ce lasa ca accentul sa cada asupra ochilor, luminand practic intreaga fata. Cocul personajului Holly Golightly a fost votat drept cea mai populara coafura a tuturor timpurilor, un coc feminin, un pic buclat si bufant, dar si accesorizat. Salma Hayek a optat la Oscarurile de anul acesta pentru o coafura asemanatoare si pentru un make-up dramatic.

 

  • Efect umed la radacina

Rezultatul obtinut trebuie sa fie acela al unui par umed la radacina si uscat pe restul lungimii sale. Macar de data aceasta iti propun sa renunti la clasicele bucle si sa adopti un look care poate parea de moda veche, insa reactualizat. Foloseste clasicul gel de par si putina ceara pentru fixare, da-ti parul pe spate si ai sa fii uimita.

 

Text: Ruxandra Raica