Hairstyling: greseli, sfaturi si solutii

greseli_in_materie_de_hairstylingHairstyling-ul este o arta. Culorile, texturile, volumele au rolul de a ne infrumuseta fizionomia, accentuandu-ne atuurile si estompand micile defecte, iar stilistii sunt cei care manuiesc cu talent jocurile de nuante si forme. Se intampla insa uneori ca rezultatul final, dupa o atenta cercetare in oglinda, sa nu fie cel dorit. Ce este de facut?

Vopsitul acasa, ajutata de o prietena, cu creme colorante din comert, alese dupa ochi sau tunsorile executate de persoane fara o calificare in domeniu sunt greseli frecvente pe care le fac multe dintre femei. Atunci cand iti doresti o schimbare de look, indiferent de bugetul de care dispui pentru beauty, trebuie sa iti acorzi sansa unei vizite la salon.

 

Sfatul specialistului: Regula de aur in acest domeniu o reprezinta buna comunicare dintre stilist si client. Daca, din diferite motive, clientul este nemultumit de coafura pe care o are in acel moment (vopsitul acasa, greselile unui frizer mai putin priceput sau „opera proprie”), specialistul de la salon va incerca sa creeze un nou look, cat mai aproape de idealul clientului sau. Astfel, un par tuns prea scurt poate beneficia de extensii din par natural, ce se pot vopsi si fila astfel incat rezultatul final sa fie uimitor.

Daca dupa o experienta nereusita, podoaba capilara capata o nuanta prea inchisa, stilistul va recurge la aplicarea de mese transparente, foarte subtiri si dese, obtinute prin decolorarea cu un antioxidant de intensitate mica.

De asemenea, nuanta de blond-morcov poate fi corectata cu ajutorul unei vopsele tratament, fara amoniac, ce nu deschide cuticula degradata, ci doar o inveleste intr-un strat protector. Bretoanele nereusite sau tunsorile ce nu avantajeaza pot fi indulcite cu ajutorul accesoriilor de par.

Specialistii catena recomanda: Sampon Mediket contra matretii 100ml

Text: Diana Sorescu

Specialist: Aura Ciocilteu, salon Aura Beauty Center, Sinaia
0721.037.756