Halloween la Castelul Bran, premiu oferit de Airbnb la nivel global

foto-deschidere-bran_resultCompania americana Airbnb, care detine o platforma online prin care se pot inchiria, oriunde in lume, camere, apartamente sau case, a dat startul unui concurs care are drept premiu petrecerea noptii de Halloween la Castelul Bran, obiectiv istoric recunoscut de straini drept Castelul lui Dracula.

Interesant este ca, pentru prima data in 70 de ani, turistilor li se va permite sa se cazeze la Castelul Bran, chiar daca numai pentru o noapte, pe 31 octombrie.

In acest scop, Airbnb organizeaza un concurs international, conditia participarii fiind ca doritorii sa scrie un text scurt in care sa povesteasca ce ar indrazni sa-i spuna infricosatorului Conte Dracula, daca s-ar afla in fata lui. Inscrierile se pot face aici, pana pe 26 octombrie, pentru ca doi curajosi sa aiba in final sansa de a petrece noaptea de Halloween in frumoasa cetate medievala din Transilvania.

Organizatorii au pregatit un program deosebit pentru castigatori, care va urma firul povestii „Dracula” scrise de Bram Stoker. Vor ajunge la castel intr-o trasura trasa de cai, vor savura o cina sangeroasa si se vor odihni in doua sicrie de lux, captusite cu catifea.Castigatorii, intampinati de nepotul lui Bram Stoker

Pe site-ul companiei se anunta si faptul ca gazda celor doi castigatori va fi nimeni altul decat stranepotul scriitorului irlandez Bram Stoker, Dacre Stoker, descris ca un expert in vampri.

Nu in ultimul rand, castigatorii concursului vor trebui sa respecte cateva reguli esentiale, cum ar fi sa nu aduca la castel obiecte care miros a usturoi, bijuterii din argint sau simboluri sfinte. Vizitatorii sunt avertizati sa tina draperiile trase in timpul sederii si sa tina cont de faptul ca Dracula nu este un fan al selfie-urilor facute in oglinda. Informatiile complete despre participarea la competitia internationala puteti sa aflati de aici.

Text: Oana Baltoc