HI-Q, marea reunire: “Ce incepe cu bine, continua perfect!“

 

3736418768123523462

DANA s-a intors! Pariez ca stiati deja, si ca piesa “Solo” o fredonati intruna. HI-Q in formula originala…ce ne-am putea dori mai mult? Le-a luat ceva timp, insa au realizat intr-un final ca impreuna sunt cei mai buni. Despre noul album si noile asteptari ale trupei aflati chiar de la ei. Dana, Mihai, Florin va poftim pe scena!

  • Salutare, Hi-Q! Ce mai faceti? Cum va simtiti stiind ca sunteti iar impreuna, mai puternici ca oricand?

Florin: Totul este asa cum trebuie sa fie, si asta se vede mai ales pe scena.

Dana: Suntem bucurosi calucrurile au revenit la normal si fericiti de cate ori ii vedem zambind, cantand si dansand la concertele noastre pe cei care ne asculta muzica. Ne simtim puternici, acum, la cei 16 ani de Hi-Q si pregatim lucruri frumoase pentru fanii nostri.

Mihai: Suntem “on fire”! 🙂 Mii de kilometri pe saptamana la concerte, lucrul la un nou album, trei videoclipuri anul acesta… nici nu stiu cand au trecut 16 ani.

 

•Cel mai nou album al vostru este un album diferit de ce a facut Hi-Q pana acum, care arata maturizarea voastra odatacu trecerea timpului. Cum sunteti acum comparativ cu Hi-Q de la inceput?

Florin: Fiecare album al nostru a fost un pas inainte, o evolutie. Am experimentat lucruri noi de fiecare data si acest mod de a gandi ne-a adus lucruri bune si succes. Suntem recunoscatori pentru tot ce am primit si tot ce primim din partea colaboratorilor nostri, fanilor si prietenilor.
Dana: Suntem mai impliniti, mai experimentati, mai caliti, ne bucuram mai usor de lucrurile mici, dar avem vise la fel de multe ca atunci cand am inceput. Albumul “Cand Zambesti”este primul dintr-o serie de albume ce vor urma (caci deja aminceput lucrul la urmatorul) si care ne vor reprezenta pe noi, cei trei Hi-Q care am crescut. 🙂

Mihai: Suntem mai linistiti. :))))))))

 

•Dat fiind ca lansarea celui mai nou single al vostru intitulat “Solo” a avut loc pe internet, credeti ca, pentru voi, internetul este mai important decat radioul?

IMG_8715-vertFlorin: Toate melodiile si videoclipurile noastre sunt lansate pe internet intai si apoi pe alte canale media. Este firesc, pentru cainternetul este mediul in care informatia se distribuie aproape instantaneu iar noi folosim puterea aceasta. Hi-Q.ro a fost primul site al unei trupe romanesti, lansat in 1999.
Dana: Ultimul nostru single se numeste, de fapt, “Soare” si este cel mai sensibil cantec de pe albumul “Cand zambesti”. Reactiile la acesta au fost extraordinare, atat piesa, cat si videoclipul se bucura de “cronici” bune si, datorita acestui lucru, a fost preluat de televiziunile muzicale…deci am depasit internetul intr-un mod firesc, la cererea publicului. Sigur ca radioul este inca foarte important in Romania, dar internetul prinde teren si publicul caruia ne adresam noi cu acest ultim album este direct conectat la internet.

Mihai: Aici e o discutie taaaare lunga in care Florin si cei de la casa noastra de discuri au toate argumentele. Eu sunt cel mai putin “conectat”, nu prea ascult muzica pe internet.

 

•“Cand zambesti” este primul album scos dupa patru ani de pauza realizat de voi cap-coada, fara ajutorul niciunui alt artist. Pe scurt, este primul album care va reprezinta asacum sunteti voi. Descrieti-va in functie de melodiile de pe album:

Florin: Hi-Q e o trupa surprinzatoare, plina de inspiratie si de determinare.

Dana: E greu sa ma descriu dupa melodiile de pe album. Acum, cand le ascult la aproape un an de cand am inceput lucrul la ele, toate-mi sunt dragi si ma regasesc in fiecare cate putin, insa privesc inainte si acum lucram la piese noi, album nou.

Mihai: Meritul realizarii acestui album le revine intr-o masura covarsitoare Danei si lui Florin. Ei sunt artistii “familiei”.

 

•Cum au decurs lucrurile la filmarile piesei “Solo”? Despre ce moment amuzant ne puteti vorbi?

Florin: Toata filmarea a fost amuzanta, eram niste actori in filme de actiune, asa cum vedeam noi in copilarie, pe video.
Dana: Un mare frig, multe arme si enorm de multe scari de urcat!

Mihai: Filmam la etajul 16 si cineva a uitat niste stative jos. Cladirea, evident, nu avea lift. Ghiciti cine s-a dus dupa ele: EUUU !!! Not even close to funny! :)))

 

• Care este mesajul pe care vreti sa il transmiteti fanilor prin intermediul acestui album?

Florin: Zambeste, traieste clipa. Am devenit prea ocupati de stiri, de griji, de planuri si uitam atat de des sa ne oprim un moment pentru a gusta frumusetea vietii.

Dana: Cred ca titlul albumului spune mesajul…lumea parca a uitat sa se bucure de lucrurile mici, parca a uitat sa zambeasca. Asta incercam, sa aducem zambetul pe buzele celor din jur.

Mihai: Muzica este unul dintre putinele elemente ale vietii fiecaruia dintre noi care ne poate da energie, optimism, incredere… Noi speram ca muzica noastra transmite aceasta energie.

 

• Ce planuri de viitor aveti? Cu ce ne mai surprindeti de data aceasta?

Florin: Am lansat balada “Soare“ regizata de actorul Dragos Bucur si am fost impresionati de reactiile superbe pe care le-am primit! Acum cantam mult prin tara si cand se termina aceasta vara plina, vom lansa un nou videoclip, cel de-al 4-lea de pe albumul “Cand zambesti “.

Dana: Un nou videoclip, in aceasta toamna.

Mihai: Surprinzator, din punct de vedere muzical, planurile mele coincid cu cele ale colegilor mei.

 

• Un gand pentru cititorii nostri…

Florin: Voi sunteti gasca mea 🙂

Dana: Nu uitati niciodata sa zambiti!

Mihai: Viata e buna cu noi atunci cand noi suntem buni cu noi insine.

 

Text: Andreea Popescu