Iată o nouă tehnologie pentru pereți cu grijă pentru sănătate

Tehnologia inovatoare, numită Purform, maximizează rezistența poliurentanului, marcând o adevărată revoluție în piața de profil. În esență, modificarea constă în conținutul de monomeri al noului poliuretan, care de acum va fi mult redus. Conţinutul redus de monomeri înseamnă produse mai performante şi mai durabile, acestea respectând în acelaşi timp viitoarele reglementări impuse în domeniul mediului și sănătăţii.

Prin tehnologia poliuretanului Purform, Sika (firma care a dezvoltat tehnologia minune) a stabilit un nou standard în domeniul dezvoltării produselor sustenabile. Inovația a permis diminuarea în mod substanțial a conținutului de monomeri din produsele Sika și crearea de soluții cu conținut de sub 0,1%. Prin urmare, mulţumitã tehnologiei Purform, utilizatorii vor beneficia de performanța unică a poliuretanului, cu o expunere minimă la riscuri, respectându-se cel mai înalt nivel de siguranță a muncii.Performanță sporită

Începând cu 2021, tehnologia Purform a oferit inginerilor Sika posiblitatea de a spori performanța produselor binecunoscute, precum și de a crea soluții care să răspundă unor solicitări și cerințe noi cum ar fi: un timp mai redus de  pregătire a suprafeței, lipirea și mai sigură a materialelor plastice fără pericol de fisurare sau cea mai bună compatibilitate cu materiale sensibile, cum ar fi piatra naturală. Cu această nouă tehnologie, Sika este pregătită să facă față provocărilor viitorului cu sigilanți și adezivi mai durabili.

 Sikaflex-11, un produs performant pentru prezent și viitor, cu tradiție de peste 50 de ani

Sikaflex-11 FC nu este un simplu adeziv sigilant. Acest produs Sika este o adevărată “unealtă” multi-funcțională  pentru sigilări şi lipiri, fiind preferat de către profesioniștii în construcţii de mai bine de 50 de ani. Cea mai bună dovadă a succesului este că Sikaflex-11 FC a ajuns să fie vândut în peste 100 de țări, fiind folosit în proiecte de orice dimensiune. Versatilitatea acestuia și performanțele deosebite obținute de-a lungul timpului își au explicația în tehnologia din care este fabricat, poliuretanul oferind cea mai buna soluţie pentru sigilări şi lipiri în construcții.

Cu noua tehnologie de producție, Sika își aduce produsul într-o nouă etapă de dezvoltare. Sigilările robuste şi durabile sau rosturile perfect etanşate sunt de fapt rezultatul concret al unor proprietăți precum aderenţa, rezistența, elasticitatea, impermeabilitatea, rezistența chimică și la UV sau rezistența la rupere. Datorită microstructurii unice, constând dintr-o rețea de polimeri cu elemente dure și moi, poliuretanul poate îndeplini cel mai bine toate aceste cerințe.