Il cicalesti? Ai grija, dauneaza grav relatiei!

nevrozaCicalelile… ce sunt ele, de fapt, si la ce duc ele intr-o relatie? Pai, conform dictionarului explicativ, cicaleala este “un repros repetat facut cuiva pentru fapte marunte”. Dar oare noi, femeile, cicalim doar pentru niste simple lucruri sau este ceva mai mult de atat?

Parerea mea este ca cicaleala este ceva mai mult, care nu distruge doar relatii, ci si stinge focul dragostei cu o repeziciune de nedescris. Zic asta pentru ca din multele informatii pe care le-am adunat pana sa incep sa scriu acest material, am constatat faptul ca 60% dintre barbati si 44% dintre femei vad cicalitul ca pe o bariera pusa intre ei, o bariera suficient de mare incat sa ii faca pe cei doi sa o ia pe drumuri diferite. Cateodata ajungem sa fim satui de certuri si replici taioase, pe care le aruncam ori de cate ori avem ocazia, si ne gasim linistea in alta parte.

Pentru a evita ca partenerul tau sa isi gaseasca linistea in alta parte, citeste materialul de mai jos, bineinteles impreuna cu el, si vedeti unde gresiti.

  • Ambii parteneri sufera

Trebuie sa stii ca nu doar persoanele cicalite sufera din acest motiv, dar si persoanele cicalitoare se lupta cu aceasta problema. Motivele principale din pricina carora atat barbatii, cat si femeile devin cicalitori tin de neincredere, de faptul ca nu ne aratam sentimentele sau de faptul ca nu acordam prea multa atentie partenerului de viata.

  • Diferentele se vad…

Partea interesanta este ca barbatii si femeile spun ca au motive diferite pentru care devin cicalitori. Barbatii spun ca e doar obisnuinta, in timp ce femeile ajung sa isi cicaleasca partenerul de viata din… frustrare. Dar vestea buna, pentru barbati, evident, este ca, la un moment dat, femeile obosesc sa mai fie cicalitoare odata cu trecerea timpului.

  • Solutionarea problemei: comunicarea

Ca in orice relatie si ca in orice conflict, cea mai buna solutie de a aplana conflictul este comunicarea. Da, da comunicarea este sfanta indiferent de circumstante. Daca ai dubii despre ceva, incearca sa discuti sincer. O singura discutie de genul asta poate salva o relatie mai mult decat crezi. Incearca sa abordezi situatia altfel, astfel incat rezultatele pe care doresti sa le ai in urma discutiei sa fie cele asteptate. Nu astepta ca cicaleala sa devina o obisnuinta in relatia ta.

 

Text: Andreea Popescu