Ileana Badiu, lectia de fashion business

Ileana-BadiuIleana Badiu este una dintre acele persoane publice preocupate de cu totul altceva decat de scandaluri si aparitii fara vreun motiv anume. Este femeie de afaceri, dar si o mama implinita, este implicata, asumata, charismatica si inteligenta. In viitorul apropiat marturiseste ca si-ar mai dori un copil. Bunul simt si eleganta sunt doar doua dintre calitatile Ilenei. Ca sa nu mai mentionam frumusetea.

 Tonica: Buna, Ileana! Esti o femeie de succes si o mama dedicata. Doamnele din ziua de astazi reusesc sa imbine cu succes acesti doi factori. Cum ai reusit tu sa faci acest lucru?

Ileana Badiu: Dintotdeauna am crezut ca poti face ambele lucruri foarte bine fara ca niciuna dintre parti sa fie prejudiciata. Singurul lucru care s-a schimbat radical este felul in care am ziua structurata si faptul ca am devenit excesiv de organizata… ceea ce sigur ca ajuta pentru gestionarea celor 13 -14 ore de „zi”, insa stirbeste din notiunea de „spontaneitate” care ma caracteriza inainte de a aparea fiul meu in viata mea.

 

Tonica: De-a lungul carierei tale, ai avut norocul sa faci cunostinta cu lumea televiziunii, a publicitatii, dar si a fashionului. Cum te-a ajutat acest lucru si carui domeniu i-ai ramane fidela pentru totdeauna?

I.B.: Fiecare experienta consider ca iti este utila in viata, in plus domeniul meu principal de activitate caruia ii sunt fidela de peste 18 ani are multe in comun cu televiziunea si lumea fashionului. Publicitatea are ca mediu de comunicare si televiziunea si are multe convergente cu tendintele, moda si notiunea de „fashion” in general.

 

Ileana-Badiu-2Tonica: Povesteste-ne cu ce te ocupi in prezent si daca mai ai de gand sa apari pe sticla in viitorul apropiat. Ne lipsesti!

I.B.: Ma ocup de afacerile mele, cele in domeniul comunicarii, acum si m-am ocupat de ele si in perioadele in care am aparut pe sticla. Am o agentie de comunicare digitala, „DIGITALTALK”, si o agentie de publicitate specializata pe consumer engagement online si offline, numita „WUNDERMAN”. Daca ar fi sa primesc o propunere pentru un proiect interesant care sa ma reprezinte, as mai aparea pe sticla… desi mi-e teama ca, la ce se intampla azi la TV, o sa dureze ani multi pana cand se vor schimba standardele sau pana cand actualii telespectatori vor refuza sa mai plateasca abonament fara sa aiba si emisiuni la care sa se poata uita.

 

Tonica: Te-am admirat de nenumarate ori in tinutele create de Stephan Pelger. Cum ai defini eleganta si cat de importante sunt trendurile pentru tine?

I.B.: Trendurile nu sunt neaparat importante si cred ca ele trebuie adaptate stilului personal. Elegant pentru mine inseamna sa fii imbracata cu bun simt si bun gust in functie de diversi parametri… anul in care te afli, varsta pe care o ai si ocazia in care te afli.

 

Tonica: Tot timpul, aparitiile tale sunt impecabile. Esti fidela vreunui brand strain anume, consideri ca lucrurile scumpe sunt automat mai bune?

I.B.: Singurul brand caruia ii sunt in mod real fidela este Stephan Pelger… in rest, cumpar ce-mi place in momentul respectiv si ce mi se potriveste. Nu cred ca intotdeauna lucrurile mai scumpe sunt si mai bune, exista si lucruri mai putin scumpe care sunt extrem de bune. Lucrurile scumpe sunt branduite, marketate si, evident, trendy, ceea ce le si face sa fie vandute de multe ori la suprapret.

 

Ileana-Badiu-4Tonica: Este armonie in viata de familie? Cat de importanta este familia pentru a-ti putea duce la bun sfarsit proiectele profesionale?

I.B.: Familia este extrem de importanta, este ratiunea oamenilor de a trai, insa eu consider ca proiectele profesionale sunt si ele foarte importante, iar eu nu cred intr-o viata fericita complet daca una din aceste doua componente lipseste.

 

Tonica: Cum iti vezi viitorul, Ileana, obisnuiesti sa-ti faci planuri?

I.B.: Obisnuiesc sa-mi fac planuri si incerc sa le si respect. Pana acum, cu ajutorul lui Dumnezeu, in mare parte am si reusit. Imi doresc in viitor (nu unul foarte indepartat) sa mai am un copil, sa fim sanatosi si sa-mi mentin bunul renume in domeniul in care activez si care imi este foarte drag.

 

Tonica: Daca ar fi sa o iei inca o data de la capat, ai face-o la fel sau ar fi unele lucruri pe care le-ai schimba?

I.B.: N-am sa folosesc raspunsul cliseu atat de des utilizat si anume ca, daca ar fi sa o iau de la capat, exact la fel as face… cred ca nu exista oameni care sa nu fi facut greseli si cred ca-i semn de prostie sa nu inveti din greselile facute, asa ca, in mod cert, daca ar fi sa o iau de la capat, ar fi zone in care as  reactiona diferit sau chiar as actiona diferit nu neaparat ca sa am o alta finalitate, ci ca drumul pana unde am ajuns acum sa-l fi facut mai lin…

 

Tonica:  La ce obiect pe care-l porti mereu in geanta nu ai putea renunta niciodata si de ce?

I.B.: La telefoanele mobile. Mi se pare cumplit sa nu poti comunica.

 

Text: Ruxandra Raica