Imi doream un baiat, dar mi-a facut o fetita. Cum o accept?

Imi-doresc-un-baiatIn orice cuplu, la un moment dat, inevitabil apar discutii legate de sexul viitorului bebelus. El ar vrea un baiat, ea ar vrea o fata sau invers. Totul ramane la nivelul dorintelor si sperantelor pana cand apare poza cu sexul copilului la ecograf, confirmat la nastere.

Nu e nimic anormal ca un tata sa-si doreasca sa-i nasca sotia un baiat. Asta nu inseamna ca, daca asa ceva nu se intampla, nu e de bine sau trebuie sa intri in depresie cum ca nu ti-au fost ascultate rugile si uite asa incepi sa gasesti tot felul de explicatii fara sens in loc sa realizezi cat de norocos esti ca partenera ta de viata ti-a daruit rodul dragostei voastre, intreg si sanatos, ceea ce, de fapt, inseamna totul pana la urma si e de departe lucrul cel mai important.Baiat sau fata?

Ce importanta are daca e baiat sau fata cand e plin de viata, sanatos si mai si seamana cu tine… sau cu ea? Cati barbati care si-au dorit baieti nu sunt topiti dupa fetitele lor? Am cunoscut un cuplu in care el si-a dorit foarte tare un baiat, insa sotia i-a daruit o fetita. La inceput, pentru el a fost ca un mic soc. Usor, usor, fetita a devenit febletea lui, drept urmare i-a mai nascut o fata nevasta sa. Acum, daca-i intrebi, raspunsul lor e ca nu conteaza sexul. Sanatos sa fie.

Fiziologic, gena barbatului influenteaza sexul copilului. Daca in familia lui s-au nascut baieti, sansele de a se intampla acelasi lucru si in familia voastra sunt destul de mari. Cam rare cazurile in care mai apare si o fetita. Vorbim de cromozomii ce fac parte din mostenirea genetica si influenteaza sexul copilului. E important ai cui cromozomi vor fi mai puternici.

Trist este ca au existat cazuri in care femeile au fost umilite ca au nascut fetite si nu baieti.

Cercetatorii au dovedit ca barbatii dau sexul copiilor. S-ar putea spune ca femeia nu face decat sa conceapa “produsul” al carui sex este determinat de barbat. Prin urmare, femeia nu are nicio vina ca a nascut o fata in loc de un baiat, TU esti responsabil pentru asta. Interesant este ca, in tot acest proces al creatiei umane, barbatul munceste putin, dar tot el da si sexul copilului.

Vrei sa ai baiat? Se spune ca ar fi bine sa introduci in meniul tau zilnic alimente sarate, carne rosie si bauturi acidulate. Mai e ceva: schimbati pozitia si faceti dragoste in picioare. Daca vrei fetita, mananca peste si ciocolata la desert. Pozitia e mai putin pretentioasa. Nu se recomanda ceva anume, important este doar sa faceti dragoste dupa-amiaza. Vorbeste lumea…

Babele zic ca, daca luna e in patrar, sunt sanse sa aveti baiat, iar daca e luna plina o sa fie fata. Se spune si ca poftele din timpul sarcinii pot sa-ti indice sexul copilului. Daca ti-e pofta de alimente sarate si lamai, carnuri sau branza, e baiat. Dulciurile, fructele si sucurile de fructe dau indicii ca e fata.

Astfel de vorbe din popor nu au decat rolul unor picanterii ce fac parte din perioada prenatala, in care se intampla diverse fenomene si reactii ce sunt asociate mai mult sau mai putin cu schimbarile prin care trece mama copilului.

Nu conteaza sexul copilului. Important este ca e al tau, e sange din sangele tau si este sanatos. Ai grija de el, ocroteste-l si ofera-i tot ce ai tu mai bun.

Text: Vladimir Toma