Imi place de prietenul ei

shutterstock 90245017“La Rochefocauld: dragostea este asemeni febrei; nu le putem stapani pe nici una si nici nu putem limita durata sau intensitatea lor.”

Cred in aceasta rubrica. Ea se adreseaza tuturor varstelor. Parte din ea este izvorata din propria experienta, completata cu lecturi si discutii cu oameni mai tineri, mai maturi, care iubesc, sunt iubiti, au experiente de viata fericite sau mai putin fericite, dar care merita sa traiasca frumos povesti de dragoste si sa nu renunte la sperante.

Treaba asta cu “prietenul ei” este direct legata cumva de relatia ta cu ea, ea insemnand prietena ta sau poate o amica de-a ta. E important fiindca o prietenie adevarata se castiga greu si uneori poate nu merita sa o strici.

Daca vorbim de o relatie de amicitie intre tine si alta fata, e relativ optiunea ta daca vrei sau nu “sa te dai” la prietenul ei. Nu e chiar frumos, dar daca primesti un feedback pozitiv si din partea lui, poti sa incerci discret (asa incat sa nu iasa scandal) sa flirtezi cu el, ulterior lasand lucrurile sa mearga din inertie.

Relatia ta de prietenie profunda, sincera si adevarata cu o fata ar trebui sa te faca sa te gandesti putin inainte de a merge mai departe cu “avansurile”. Prietenia dintre fete e putin diferita fata de cea dintre barbati. De multe ori, ele doua convin sa nu se “bage” una peste prietenul celeilalte, indiferent daca amandoua au sau nu prieten in aceeasi perioada. O femeie nu prea risca sa piarda o prietena pe care o stie de multi ani de zile si care i-a fost alaturi in momentele cele mai grele pentru un barbat, cu atat mai putin daca respectivul barbat este impreuna cu prietena. E plina lumea de barbati, dar de prieteni adevarati e criza. Esti norocoasa daca ai o relatie de prietenie adevarata cu o fata.

E adevarat ca exista si varianta: “Barbatul asta e dragostea vietii mele.” Aici vorbim de altceva, de implicatii emotionale puternice, care uneori pot sparge orice conventie. Indragosteala intuneca ratiunea. Atunci,  decizia in legatura cu ce vei face mai departe iti apartine, dar… poti sa incerci sa te izolezi cateva zile, sa nu te mai vezi cu prietena ta si, implicit, sa nu-l mai vezi nici pe el, iti limpezesti creierul si poti sa-ti analizezi sentimentele si reactiile vizavi de aceste doua persoane din viata ta. Simti ca nu mai poti, nu mai rezisti in situatia asta? Vorbeste cu prietena ta si explica-i ca tu il iubesti pe acest baiat si ca daca ea nu vrea decat sa se joace cu el sau sa-si bata joc de sentimentele lui, nu are rost sa stea cu el fiindca pentru tine el este cu adevarat important. Fii foarte atenta ce spui si cum ii spui prietenei tale faptul ca te atrage iubitul ei. Ar fi de preferat ca, mai intai, sa stii ce simte si el vizavi de tine fiindca e posibil sa te joci cu focul si sa te arzi. Aparent, prietena ta iti va aprecia sinceritatea, insa e foarte probabil ca ea sa incerce sa creeze o distanta intre tine si iubitul ei ca masura de precautie, confesiunea ta fiind perceputa ca o posibila amenintare.

Sunt situatii in care, intr-un final, ajungi sa fii cu el si, in momentul in care-l cunosti cu adevarat, realizezi ca nu e acel Fat-Frumos la care te asteptai si deziluzia este si mai mare, dar la fel de posibil este si faptul ca el sa se indragosteasca de tine cu toate ca tu nu faci nimic in sensul asta si, in final, sa ajungeti intr-o relatie. Asta se numeste soarta… cred.

Daca nu este asa si pentru prietena ta el este alesul inimii ei, nu merita sa fii geloasa. Imagineaza-ti cum ar fi daca ai fi fost tu in locul ei. Sigur nu ti-ar fi convenit.

E bine sa ai grija in astfel de situatii. Prietenia adevarata tine o viata. Cu un barbat poti sa ramai o zi, doua, o luna, un an, insa o prietenie curata se construieste in ani. Barbatii sunt, uneori, si prefacuti, vor doar sa-si exerseze talentul seductiei sau pot face parte dintr-o regie pusa la cale chiar de prietena ta pentru a incerca sa vada daca esti prietena ei de incredere.

Tu te cunosti foarte bine si stii ca nu esti genul de femeie care se “agata” repede de un barbat. Nu esti nici o “spargatoare de case” si nici nu furi iubitii prietenelor tale, dar esti o femeie frumoasa iar prietenul ei este un barbat care arata bine, este galant, manierat si bun, te fascineaza privirea lui, felul in care vorbeste, personalitatea lui si, culmea, aveti gusturi comune. Ce mai… barbatul ideal. Idealul e intalnit doar in fizica. Cu siguranta nu este perfect si mai are si prietena pe prietena ta, cea care te cunoaste cel mai bine si cu care tu imparti toate secretele.

Gandeste-te bine, analizeaza situatia si vezi daca iti place cu adevarat de iubitul prietenei tale sau este doar un capriciu si, de fapt, el este ca “fructul oprit” si iti doresti sa-l ai tocmai pentru ca iti este interzis.

Text: Vladimir Toma