Importanta economica a egalitatii de gen!

0a1a3213sadss18462TBWABucuresti alaturi de partenerii sai, Fundatia Centrul Parteneriat pentru Egalitate (CPE) si ActiveWatch – Agentia de Monitorizare a Presei (AMP) au organizat Conferinta Internationala cu tema – Importanta economica a egalitatii de gen. Evenimentul face parte din cadrul proiectului national ALTFEM – o campanie pentru schimbarea imaginii femeii in societate.

La conferinta au participat reprezentanti ai Fondazione Giacomo Brodolini din Italia, Fundacion Mujeres din Spania, cat si Comisia pentru egalitate de sanse intre femei si barbati din Ministerul Muncii. Dezbaterea a atins subiecte ca politicile de gen din Romania, impactul recesiunii economice asupra femeilor, cat si bunele practici in promovarea egalitatii de gen in companiile spaniole.

Specialistii au mentionat ca, neavand resurse financiare sa implementeze programe ce sustin lupta impotriva discriminarii, guvernele pe plan national nu sunt destul de puternice, astfel politicile Uniunii Europene detin un rol important in sustinerea egalitatii de sanse.

Epoca crizei economice a intensificat discriminarea de gen de pe piata muncii din Romania, iar diferentele dintre Romania si celelalte tari europene sunt destul de mari in ceea ce priveste egalitatea de sanse pe piata muncii.

In cadrul evenimentului, participantii au dezbatut pe parcursul celor 3 work-shop-uri atat oportunitatile si dificultatile, cat si rezultatele si impactul proiectelor de discriminare finantate in Romania prin POSDRU. Prin urmare, modalitatile de dezvoltare si aplicare a unor politici publice de gen eficiente joaca un rol important in promovarea egalitatii de gen din Europa.

Text: Andreea Popescu