Importanța zincului în dieta femeilor

Zincul este un mineral esențial cu un rol crucial în menținerea sănătății și funcționării optime a organismului. Pentru femei, acest element nutritiv este de o importanță majoră datorită implicațiilor sale asupra sănătății reproductive, a sistemului imunitar și a aspectelor legate de îngrijirea pielii.

Iată de ce zincul este un nutrient esențial pentru femei:

1. Sănătatea sistemului imunitar

Zincul are un rol semnificativ în întărirea sistemului imunitar. Participă la producția de celule imune și la funcționarea corespunzătoare a acestora. Fără cantități adecvate de zinc, sistemul imunitar poate fi mai susceptibil la infecții și boli.

2. Fertilitate și sănătate reproductivă

Pentru femeile care intenționează să rămână însărcinate, zincul este esențial. Acest mineral este necesar pentru sinteza corectă a ADN-ului, necesară în perioadele de creștere celulară rapidă, precum cea care are loc în timpul dezvoltării embrionului.

3. Menținerea echilibrului hormonal

Zincul contribuie la producția și reglarea hormonilor în organism. Acest lucru este deosebit de important în ceea ce privește funcționarea corectă a glandei tiroide și a hormonilor sexuali, a estrogenului și a progesteronului.

4. Piele sănătoasă și strălucitoare

Zincul este cunoscut pentru proprietățile sale benefice asupra sănătății pielii. Ajută la reducerea inflamației, accelerând vindecarea leziunilor și promovând producția de colagen, esențial pentru menținerea elasticității pielii.

5. Reducerea apariției răcelilor și a afecțiunilor respiratorii

Zincul are proprietăți antivirale și antibacteriene, ceea ce îl face un aliat de nădejde în lupta împotriva infecțiilor respiratorii, precum răceala sezonieră.

6. Absorbția altor nutrienți în organism

Zincul este esențial pentru absorbția corectă a altor nutrienți, cum ar fi vitamina A și vitamina E. Acest lucru asigură funcționarea optimă a altor procese biologice critice.Surse Bogate de Zinc

Zincul se poate procura din alimente sau suplimente alimentare. Alimentele bogate în zinc sunt:

 • carnea slabă, inclusiv puiul și curcanul
 • peștele, în special tonul, somonul și crapul
 • leguminoasele, cum ar fi fasolea, lintea și năutul
 • semințele și nucile, cum ar fi semințele de dovleac și migdalele
 • produsele lactate, cum ar fi iaurtul și brânza

Un supliment alimentar recomandat de specialiști este Naturalis Zinc 15 mg. Acesta este un adjuvant pentru funcționare normală a organismului. Așadar, ajută la:

 • sprijinirea sistemului imunitar;
 • protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ;
 • menținerea sănătății părului, unghiilor, pielii și oaselor;
 • stimularea fertilității bărbaților și menținerea unui nivel normal al testosteronului în sânge;
 • funcționarea normală a funcțiilor cognitive și a vederii;
 • metabolismul normal al acizilor grași și al carbohidraților;
 • sinteza normală a proteinelor.

Naturalis Zinc 15 mg se poate achiziționa din farmaciile Catena și online din Springfarma.com.

Pentru femei, asigurarea necesarului de zinc în dietă este esențială pentru menținerea sănătății și bunăstării generale. Pentru a obține aportul de zinc optim organismului, în funcție de nevoile individuale, se recomandă consultul unui profesionist în domeniu.

foto: Shutterstock