Inceput de vis, final de cosmar

nervozitateAtunci cand o femeie intra intr-o relatie, coeficientul ei de inteligenta scade cu cat este iubirea mai mare, zicea cineva. Nu zic ca iubirea prosteste, zic doar ca iubirea te schimba. Dar ce te faci cand iubirea pe tine te schimba in bine si pe el in rau?

Vorbim despre acele relatii abuzive si… de durata, in care binele de la inceput se transforma in raul de la final. Te lasam sa citesti, mai jos, sfaturile noastre care te vor face sa iti dai seama daca partenerul tau de viata este sau nu o persoana abuziva, inainte sa fie prea tarziu.

 

1. Gelozie intensa

In cazul unei relatii abuzive, gelozia nu apare doar din lipsa de incredere sau din nesiguranta. Aici ne confruntam cu o alta fata a geloziei: gelozia obsesiva ca petreci prea mult timp cu colegii de munca sau ca stai mai mult decat era prevazut la mama ta, cu prietenii tai sau chiar si cu copiii tai. El va pune la indoiala locul in care te afli si te va acuza constant de infidelitate, fara sa aiba macar o dovada. Acest comportament poate ajunge la cote maxime. Va incerca sa iti interzica sa te mai duci la job si sa-ti mai vezi familia si prietenii atat de des. Iubirea obsesiva se observa din momentul in care partenerul de viata va vrea ca tot timpul sa i-l dedici doar lui si atat! Ai mare grija…

 

2. Urmarire generala

Partenerul tau de viata va pastra in mod constant controlul asupra a ceea ce faci, a locurilor in care te duci si chiar a hainelor pe care le imbraci cand iesi din casa. Va incepe cu interogatoriul cand vei ajunge acasa si va adresa jigniri stilului tau vestimentar. Intr-un cuvant: va incerca sa detina total controlul asupra vietii tale. Va ajunge, de asemenea, si sa iti controleze telefonul, mailul si toate site-urile de socializare pe care le ai. Pe scurt: iti va viola intimitatea!

 

3. Limitarea vizitelor

Asa cum am mentionat inainte, barbatul care iubeste intr-un mod abuziv va incerca sa te tina cat mai departe de cei dragi, pentru ca are impresia ca acestia vor sa te ia de langa el. Prin urmare, va face tot posibilul sa te izoleze de lumea din jur si te va face sclava ideilor lui. Spune stop cand vezi ca lucrurile iau o intorsatura atat de grava.

 

4. Angajament la minut

Relatiile abuzive, le recunosti de obicei atunci cand iubirea creste pe zi ce trece. Partenerul de viata va sustine sus si tare ca te iubeste enorm si ca nu a mai trait cu nimeni altcineva momentele magice pe care le traieste cu tine. Te vor incanta cuvintele de la inceput, ca va vrea sa isi intemeieze o familie cu tine, si, sa fim serioase, pe cine nu ar incanta acest lucru? Insa, mare atentie, deoarece aceasta tactica nu este nimic altceva decat o capcana. Va fi extrem de carismatic si manierat fata de tine la inceput. Acest lucru va continua pana cand va reusi sa puna mana pe tine. Nu zice nimeni sa nu te angajezi intr-o relatie mai serioasa si sa te gandesti sa iti intemeiezi o familie cu cineva, insa trebuie sa tii cont si de faptul ca sentimentele nu rasar asa peste noapte.

 

5. Vinovatie suprema

Fiecare om este responsabil pentru actiunile lui, fie ele bune sau rele. Dar un barbat de calibrul de mai sus nu va admite acest lucru. Daca el are o problema la locul de munca, va da vina pe seful sau sau pe colegi, dar niciodata nu va recunoaste ca el a fost de vina. In cele din urma, la fel se va juca si cu tine, gasind motive sa te invinovateasca pentru fiecare lucru neplacut din viata lui.

 

Acum ca stii cum sa recunosti o relatie abuziva, esti destul de tare incat sa arunci si o a doua privire asupra omului cu care iti imparti viata?

 

Text: Andreea Popescu