Increderea sexuala dupa nasterea unui copil

increderea sexuala dupa nasterea unui copilUn copil aduce multe schimbari in corpul si viata unei femei, de la emotiile traite si pana la stilul de viata. Este posibil sa dureze un timp pana cand proaspata mamica sa-si recapete formele de altadata, iar oboseala si presiunea ii pot pune bete in roate. Imaginea pe care proaspata mamica si-o face despre sine este una deformata si o impiedica sa fie fericita, atat in viata de zi cu zi, cat si un viata de cuplu.

 

“Este important sa invatam sa ne iubim noul corp si sa-i acordam in continuare atentia de care are nevoie. Deci, activitatea fizica, alimentatia sanatoasa,  purtatul hainelor care te fac sa te simti bine sunt doar cateva dintre lucrurile care te vor ajuta sa revii la normal”, este de parere dr. Rosie King, autorul cartii “Where Did My Libido Go?”.

“Foarte multe cupluri sunt complet nepregatite pentru aceasta perioada de dupa nastere.  In plus, oboseala devine o problema mare pentru proaspetele mamici si o femeie obosita nu este o femeie sexy.”

Intelegerea sarcinii, a nasterii si a alaptarii aduce modificari corporale care pot afecta libidoul si imaginea de sine.

“Vorbeste cu partenerul tau despre cum va puteti ajuta unul pe altul. Faceti lucruri impreuna, lucruri frumoase si care sa va aminteasca faptul ca nu sunteti doar parinti. Acordati-va timp pentru a aduce inapoi increderea sexuala si placerea.”

 

Text: Andreea Popescu