Infidelitate si razbunare la femei si barbati

Razbunarea este dulce si…infidelaFemei, in jurul varstei de 40 de ani, casatorite, cu independenta economica, sedinte de lucru, calatorii in interes profesional, chef de a se simti libere, tinere si senzuale… Alerta rosie. Ele sunt potentialele protagoniste a ceea ce psihologii numesc “noua infidelitate”.

Noua infidelitate
Ce inseamna acest lucru?
Femei mature care au aventuri pentru a se distra, pentru a se simti apreciate si pentru a-si imbunatati autostima. Ele nu doresc sa-si ruineze casnicia. Acesta este un nou fenomen care face ca rata infidelitatii la femei sa ajunga la cote asemanatoare cu cele ale barbatilor.

Este randul lor!
Specialistii estimeaza ca numarul barbatilor infideli se ridica la 50%, iar cel al femeilor atinge 40 %. Diferenta dintre cele doua sexe este ca femeile stiu sa se ascunda mai bine decat barbatii si pot fi descoperite mult mai greu. Psihologii sustin ca numarul femeilor infidele a crescut deoarece multe tabuuri au fost rasturnate in noul mileniu. Femeile au devenit mai puternice, sunt capabile sa aiba o cariera, o anumita pozitie la locul de munca. Increderea in sine a crescut. Locurile de munca cu responsabilitati mari ocupa timp si in acelasi timp ingrijirea copiilor  si treburile casnice cer, de fiecare data, mai multa eficienta, perfectiune si sincronizare. Sotii lucreaza mult si rezerva un timp prea scurt pentru sotiile lor. Toate aceste lucruri creeaza climatul potrivit pentru infidelitate. Ultima tendinta in materie de infidelitate este prietenia, relatiile cu colegii de lucru si discutiile de pe chat-uri. Specialistii sustin ca noul trend nu este o epidemie, ci dorinta femeilor de a se simti puternice si pe plan afectiv.

Locuri de tradare!
Femeia se simte subapreciata in rolul sau de femeie si gaseste in cuvintele frumoase si flatante ale altor barbati legitimizarea rolului lor feminin. Nimeni nu este victima, doar ca atat femeia, cat si barbatul simt nevoia de a se simti apreciati, admirati, de a-si confirma faptul ca inca mai pot starni furori in randul sexului opus.

Unde se poate consuma o aventura?
Exista doua locuri fundamentale ale acestui secol: locul de munca si Internetul. Programul prelungit de munca, interactiunea cu noi parteneri, calatoriile in interes de serviciu se pot transforma in oportunitati pentru o aventura. La locul de munca femeile si barbatii se imbraca atent, elegant, sobru, au grija la ceea ce vorbesc, isi masoara cuvintele, tinuta, gesturile. Relatiile infidele incep cu o camaraderie, un pranz impreuna, o cafea in pauza de masa. Acestea se termina, de cele mai multe ori, cu adevarate aventuri atat de repede incat nici unul dintre protagonisti nu-si explica cum de au ajuns atat de departe. Aventura online se arata la fel de atractiva pentru femeile casnice. Pentru inceput nu este nevoie sa se aranjeze, sa aiba o anumita tinuta sau sa puna un fard pe obraz. Intalnirea poate avea loc la orice ora si cu un barbat din orice colt al lumii. Se poate intra in retea la cel mai mic sentiment de singuratate si se poate iesi instantaneu cu doar o simpla apasare pe un buton. Chaturile sunt bune ocazii pentru a cauta o noua aventura. Studiile demonstreaza faptul ca acest fenomen este in crestere din cauza rupturii casniciilor. Se pare ca Internetul se va transforma in cea mai frecventa, comuna si obisnuita metoda de infidelitate.

Retineti!
Mare atentie domnilor! A sosit clipa in care trebuie sa va faceti sotiile sa se simta nu doar mame responsabile, ci si femei atractive.

Text: Ana Macovei