Infidelitatea si suferintele ei

Infidelitatea si suferintele eiInfidelitatea provoaca suferinte partenerilor. Ea ridica numeroase semne de intrebare. Dar ea poate fi benefica pentru cuplu?

Sotul, sotia, amantul. Pe marele ecran acest trio poate zambi, dar in viata de zi cu zi nu este valabil acest lucru. Infidelitatea este o incalcare a contractului de incredere si loialitate pe care se bazeaza cuplul. Ea provoaca suferinta celui inselat. Adesea, acea persoana se intreaba: “Oare de ce m-a inselat? Oare ce are el/ea mai mult decat mine?” Persoana inselata se simte devalorizata, isi pierde increderea in sine.

Regasirea partenerului
Infidelitatea implica intotdeauna pe cei doi parteneri. Este nevoie de timp pentru a intelege ceea ce s-a intamplat. Scuzele, spuse prea devreme, pot fi o maniera de a evita discutiile de fond. Adevarata iertare cere timp, ranile trebuie sa se cicatrizeze. Dialogul care apare dupa aceea este o ocazie de a refonda bazele cuplului. Dupa depasirea acestei situatii, partenerii sunt atrasI din nou unul de altul. Aceasta se numeste reconciliere.

Text: Dr. Corina Turcu
septembrie 2nd, 2005 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate